Cardano, blockchain araştırmaları için Stanford Üniversitesine yatırım yapıyor!
Cardano, blockchain araştırmaları için Stanford Üniversitesine yatırım yapıyor!

Cardano, blockchain araştırmaları için Stanford Üniversitesine yatırım yapıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Titiz akademik araştırmalara odaklanmasıyla tanınan Cardano Builder, Stanford Üniversitesi’ne büyük yatırımlar yaptı. Cardano son olarak Stanford’daki araştırma merkezini duyurdu. Cardano geliştiricisi Input Output, yeni bir araştırma merkezini duyurarak Stanford Üniversitesi ile bağlarını derinleştirdiğini açıkladı.

En iyi blockchainlerden birinin arkasındaki şirket, yeni laboratuvara 4,5 milyon dolar yatırım yaptı. Şirket üç yıl boyunca finansman sağlayacaktır. Fakülte, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin mali yardım için başvurabilecekleri teklif çağrıları önümüzdeki ay açılacağını duyurdu. Teklif için son tarih Kasım 2022 olarak belirlendi. Yönlendirme komitesinde ise iki temsilcinin yer alması bekleniyor.

Cardano’dan yeni yatırım

Hoskinson, yeni araştırma merkezinin blockchain geliştirmenin daha hızlı büyümesini mümkün kılacağını söyledi. Önde gelen bir üniversitenin markası, kripto para birimi sektörüne önemli bir gelişme sağlayacak. Rutin olarak akademik titizliğiyle övünen şirket dünya çapında bir dizi üniversite ile işbirliği yaptı. 2017’de Tokyo Teknoloji Enstitüsü ve Edinburgh Üniversitesi’nde benzer blockchain laboratuvarlarına sponsor oldu.

Aralık ayında Cardano Input Output, sınırlı bağlantıyla büyük işlem hacimlerinin üstesinden gelmeyi mümkün kılan bir ölçeklendirme çözümü olan Doğrulanabilir Dijital Çeşmeler araştırmasını finanse etmek için Stanford’a 500.000 dolarlık bir bağışta bulunduğunu da duyurdu. İddialı teknoloji, potansiyel olarak basit bir cep telefonu ile blockchain ağı çalıştırmaya izin verebiliyor. Bu da düşük veri kullanılabilirliği olan gelişmekte olan ülkelerde çekiş kazanabileceği anlamına gelir.

Araştırmacıları, bugüne kadar 154 hakemli akademik makaleye katkıda bulunmuştur. Ancak Mart ayında Hoskinson, kripto gazetecisi Laura Shin tarafından akademik kimlik bilgilerini taklit etmekle suçlandı. Cardano’nun yaratıcısı, kitabını “harika bir kurgu eseri” olarak nitelendirdi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin