featured

Cardano ekosistemindeki son gelişmeler, ayıları durdurmaya yetecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının rallisi güç kaybederken Bitcoin, Ethereum ve Cardano gibi önemli kripto para birimleri destek noktalarına bir geri dönüş yapıyor. Cardano, son geliştirme faaliyetleri ile ayıların gücünü azaltmaya çalışıyor.

Bu yazının yazıldığı sırada ADA, 0,35 dolar civarında işlem görüyor ve son 24 saatte %5 oranında değer kaybetti. Geçtiğimiz hafta, boğalar satış baskısındaki artışa karşı dururken gözde altcoin’in fiyatı değer kazanmaya devam etti.

Cardano

Cardano ekosistemi gelişiyor

Araştırma şirketi Santiment’ten alınan veriler, Cardano ekosisteminin geliştirme faaliyetlerine devam ettiğini gösteriyor. Şu anda blockchain, yazılım geliştirme platformu GitHub’daki işlem sayısına göre 3. sırada yer alıyor.

Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, Cardano’nun son 30 gündeki geliştirme etkinliğindeki farklı projeler için 330’dan fazla GitHub işlemi kaydedildi. Yalnızca Polkadot ve Kusama, 441 işlemle daha fazla geliştirme etkinliği gördü.

Yukarıdaki grafiğin gösterdiği gibi, gözde altcoin’in fiyatı, gelişmelere ve genel piyasa duyarlılığına paralel olarak hareket ediyor. Blockchain’e dahil olan geliştirici sayısı arttıkça, ekosistem yatırımcılar için daha çekici hâle geliyor. ADA, son 30 günde %38’lik bir fiyat artışı kaydetti.

Önümüzdeki haftalarda bu blockchain, akıllı sözleşme programlama dili Plutus için yeni bir yükseltme yapacak. Bu güncelleme, ECDSA ve Schnorr için destek sağlayacaktır.

Bu yeni bileşenler, geliştiricilerin daha fazla güvenlik sağlamasına ve zincirler arası yetenekler oluşturmasına olanak tanır. Plutus, kullanımı kolay ve erişilebilir bir programlama dili olarak çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

ADA fiyatının son trendini uzatıp uzatmayacağı ve geliştirme faaliyetindeki ani artışı takip edip etmeyeceği henüz belli değil. Cardano’nun lider geliştirici şirketi olan Input Output Global bu konuda şunları söyledi:

Bu yükseltme, Cardano’ya daha fazla birlikte çalışabilirlik ve güvenli zincirler arası DApp geliştirme özelliği getirecek ve geliştiricilerin diğer blockchain’lerle çalışmasını kolaylaştıracaktır. Aksi takdirde, geliştiricilerin Plutus’taki SECP eğrileri üzerinden ECDSA ve Schnorr’u uygulamak için fazladan zaman, çaba ve fon harcaması gerekecek. Bu da potansiyel güvenlik risklerini artıracak ve gerçekçi olmayan miktarda kaynak kullanılmasına sebep olacaktır.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin