Cardano, Alonzo güncellemesinden sonra Babbage dönemine hazırlanıyor!
Cardano, Alonzo güncellemesinden sonra Babbage dönemine hazırlanıyor!

Cardano, Alonzo güncellemesinden sonra Babbage dönemine hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano ağında Alonzo güncellemesi en önemli güncellemelerden biri oldu. Yaklaşık bir ay önce gerçekleşen güncelleme akıllı sözleşmeleri ve DeFi hizmetlerini ekosisteme getiriyor. Cardano Alonzo güncellemesi geliştiricilerin blockchain üzerinde dAppler geliştirmesine ve dağıtmasına olanak tanıyor.

Protokol, geliştiricilerle iş birliği içinde çalışmaya devam ederken, merkezi olmayan uygulamalarını ağ üzerinde dağıtmalarına olanak tanıyor. Bu güncelleme Cardano ağı için önemli bir gelişme oldu. Alonzo Hard Fork güncellemesi başarılı bir şekilde devreye alınmasıyla birlikte, geliştiriciler Cardano için bir sonraki aşama olan Babbage Era’ya odaklanmaya hazırlanıyor.

Cardano için sırada ne var?

Input Output’taki yazılım mühendisi Kevin Hammond, Cardano bir sonraki aşama için fikir verdi. IOHK’nın Cardano’nun bir sonraki aşaması olan Babbage Era’ya doğru ilerlemeye hazır olduğunu açıklayan bir güncelleme paylaşımı yaptı. Babbage güncellemesi adını bilgisayar için önemli bir matematikçi olan Charles Babbage’dan aldı. Babbage Era, Alonzo güncellemesiyle birliktee kalan sorunları ortadan kaldıracak.

Babbage güncellemesi için blockchainde çeşitli performans iyileştirmelerinin yapılması planlanıyor. Hammond’a göre, bu iyileştirmeler uzun süre devam ediyor ancak resmi olarak başlatılmadı.

Alonzo güncellemesinin faaliyete geçmesinden bu yana geliştiriciler ve operatörler tarafından odaklanılan çeşitli performans sorunlarının yanı sıra çökme hızının iyileştirilmesi ele alınacak konulardır. İyileştirmeler, ağdaki kullanıcıların Cardano üzerinde çalışırken nispeten sorunsuz bir deneyim yaşamalarını sağlayacağı için oldukça önemli bir katkı sağlıyor.

Cardano’nın ağında kullanılan dil olan Plutus da önemli bir yükseltme alıyor. Geliştirici, blockchain yer alan Plutus’un yeni bir sürümünü tanıtarak dili geliştirme planlarını ortaya koyuyor. Cardano ağının Plutus yapılacak geliştirmeyle birlikte daha hızlı olacak ve büyük işlem hacimlerine olanak tanıyacak. Yeni sürüm topluluğun bir süredir talep ettikleri özellikleri içerecek.

Cardano blockchain merkezi olmayan sistemi daha fazla geliştirmemeyi amaçlıyor. Cardano, topluluğuna ağda neler olduğu ve ağın hangi yöne gideceği konusunda daha fazla kontrol sağlanması amaçlanıyor.

Kısa bir süre önce Cardano Zirvesi’nde Strait Brands’in IOHK ile ortaklık kuracağı ve Atala SCAN’ı üretim ve dağıtım süreçlerine dahil etme planları olduğu ortaya çıktı. Atala SCAN, blockchain teknolojisi sayesinde ürünlerin sahteliğini önlemek için ideal çözümler sunacak.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin