Cardano ağına yeni iyileştirmeler geldi! ADA'nın geleceği parlak mı?
Cardano ağına yeni iyileştirmeler geldi! ADA'nın geleceği parlak mı?

Cardano ağına yeni iyileştirmeler geldi! ADA’nın geleceği parlak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano ekibi, cüzdan hizmetlerinde, akıllı sözleşmelerde ve ölçeklendirme çözümlerinde bazı iyileştirmeler yaptı. Buna, yeni Ledger donanım cüzdan yazılımının test edilmesi, akıllı sözleşme kapasitesinin doğaçlama yapılması dahildir.

Cardano blok zinciri, yeni güncellemeler üzerinde çalışan geliştirme ekibi ile ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Cardano’nun ana grubu Input Output Global (IOG) yakın zamanda Cardano ağı için yeni güncellemeler ve ilerleme durumu yayınladı.

Cardano’daki geliştirme ekibi, açık kaynak hazırlığı için ouroboros-network, Cardano-ledger ve Cardano-node depolarını incelemeye başladı. Ouroborous, maliyetin çok altında iş kanıtının güvenlik garantilerini iyileştiren Cardano tabanlı bir protokolüdür. Ayrıca, defter ekibi, kullanıcı dostu bir Cardano-ledger-API paketi oluşturmak için Plutus ekibi ile birlikte çalışıyor.

Cardano cüzdanları ve hizmetleri

Daedulus ekibi, yeni Ledger donanım cüzdan ürün yazılımını test etti. Ayrıca Lace masaüstü ortamı üzerinde de çalışmaktadırlar. Ekip, Lace tarayıcı bileşenlerini Lace masaüstü uygulamasına aktardıktan sonra ortaya çıkan bazı sorunları düzeltti.

Ekip, Lace Explorers Beta programının büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu. Böylece, Lace artık halka açık test için kullanılabilir. Bu, ekibe platformu ana ağ dağıtımından önce test etme konusunda ilk elden bir deneyim sağlar.

Aynı zamanda Adrestia ekibi Cardano cüzdanını v.1.35.4 düğümünü destekleyecek şekilde güncellemek için çalıştı. Cardano-rosetta’yı bir sonraki büyük sürüme hazırlamak için şimdi bazı güncellemeler yapıyorlar.

Cardano akıllı sözleşmeler

Cardano akıllı sözleşmelerinin arkasındaki özel ekip olan Plutus, Plutus hata ayıklayıcı MVP’sinin komut dosyası kapasitesini artırmak için çalıştı. Teknik borcu karşılamak için Marconi endeksleyicileri oluşturmak için de çalıştılar.

Marlowe ekibi, stabilizasyon havuzu sözleşmesini protokol sınırlarını aşmayacak şekilde değiştirmeye çalıştı. Ayrıca ekip, Marlowe spesifikasyonundaki bir eksikliği giderirken Marlowe Çalışma Zamanı ölçeklenebilirlik testi yapmayı planlamıştır.

Ölçekleme

Cardano ekibi, çok beklenen ölçeklenebilirlik çözümü Hydra üzerinde çalışıyor. Hydra ekibi, protokol uygulamasının güvenli olmasını sağlayacak “Resmi modele karşı koordineli Baş protokolünü doğrula” girişimini tamamlamak için çalışıyor. Ayrıca, sınırlı işlem geçerliliği ile ilgili olan ADR21’i uygulamak için çalışıyorlar.

Hydra ekibi, Obsidian Systems’ın Hydra for Payments projesinin ilk aşamasını bitirmeye yakındır ve olası sorunları gözden geçirip iletmiştir. Öte yandan Mithril ekibi, müşterilerin Windows, macOS ve Linux gibi birden çok platform için üretilmiş ikili dosyalarının test edilmesini sağlayacak bir iş akışı hayata geçirdi.

Aynı zamanda, Cardano geliştirme ekibi yönetişim cephesinde bazı geliştirmeler yaptı.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin