Kripto topluluğunun merakla beklediği Testnet gecikmeli olarak başladı…

Cardano ağ geliştiricileri blok boyutunu yüzde 10 olarak artırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bireysel ve kurumsal yatırımcıların tercihleri arasında yer alan ADA coin, yeni bir başarıya daha ulaştı. Cardano’daki yeni bir yükseltme, ağın blok boyutunun bu hafta başlarında geliştiricilere göre %10 oranında arttığını gördü. Cardano ağ geliştiricileri tarafından fark edilen iyileşme topluluğu sevindirdi.

Cardano geliştirme firması Input Output bir tweet’te “Hafta sonundan önce Cardano ana ağ blok boyutunu 8K artırmak için bir güncelleme önerisi yapıldı” dedi. Paylaşılan tweet’te,

“Mevcut blok boyutu 80KB ve bu değişiklikten sonra 88KB olacak.”

Bloklar, bir blok zincirinde onaylanan ve kaydedilen işlem gruplarıdır. Daha büyük boyutlar, her partiye daha fazla işlemin dahil edilebileceği anlamına geliyor. Ancak işlem sürelerini ve genel ağ kapasitesini etkileyebilir.

Cardano ağ geliştiricileri iyi bir sonuca vardı

Input Output, blok boyutu ağındaki %10’luk artışın veri verimini ve ölçeklenebilirliği artırmaya yardımcı olacağını söyledi. Cardano’da merkezi olmayan uygulamaların veya akıllı sözleşmelere dayanan hizmetlerin performansının da artması bekleniyor.

Input Output, blok boyutunda bir sonraki gerekli artışı belirlemek için ağ performansını ve davranışını önümüzdeki beş gün boyunca yakından izleyeceğini ekledi. Bir önceki artış, blok boyutlarının o sırada 72 KB’den 80 KB’a genişletildiği Şubat ayının başlarında geldi.

Tüm bu adımlar ise Cardano’nun ağda yan zincirleri tanıtacak olan nihai Basho yükseltmesinden önce geliyor. Yan zincirler, iki yönlü bir sabitleyici aracılığıyla ana blok zinciri veya ana ağ olarak adlandırılan başka bir blok zincirine bağlanan ayrı bir blok zinciri ağı olarak lanse ediliyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin