Cardano (ADA) yükselişe geçecek mi? Bitcoin ile korelasyonunda son durum
Cardano (ADA) yükselişe geçecek mi? Bitcoin ile korelasyonunda son durum

Cardano (ADA) yükselişe geçecek mi? Bitcoin ile korelasyonunda son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano, ağ gelişmeleri ve Alonzo güncellemesiyle birlikte en çok talep gören kripto paralardan biri oldu. Alonzo güncellemesiyle birlikte Cardano piyasası yavaşlamaya başladı. Kripto piyasası canlanmaya başlasa da ADA henüz herhangi bir canlılık göstermiyor.

Bitcoin rallisinin başlamasıyla altcoinlerin de bu yükselişten olumlu etkilenmesi bekleniyor. Bitcoin fiyatı bu ay %41,48 yükseldi ve yazım itibariyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 63 bin doları kırmaya çok yakın. Bitcoin yükselişine rağmen ADA fiyatı BTC rallisini takip etmedi ve son iki hafta içerisinde sadece %2 oranında yükseldi.

Bitcoin fiyat rallisi.

ADA’nın Bitcoin fiyatıyla korelasyonu 5 ayın en düşük seviyesine düştüğünden, 0,1’de otururken, bu oran Cardano fiyatının Bitcoin fiyatıyla hareket etmediğini doğruluyor.

Cardano Bitcoin korelasyonu.

Bu gösterge ADA’nın sadece Bitcoin ile korelasyonunu göstermiyor. Kendi ağ geliştirmeleri ve zincirde basılan 1 milyon NFT bile oranın yükselmesine yardımcı olmadı. Bu raporun yayınlandığı tarihte, kripto para neredeyse bir aydır 2,34 dolar direncinin altında kalmaya devam ediyor. ADA fiyatı gün geçtikçe bu dirençten daha çok uzaklaşıyor.

Cardano yatırımcılarında hareketlilik var mı?

Cardano yatırımcıları da iyi durumda görünmüyor. Genelde düşük fiyat oynaklığı olumlu bir durum çünkü fiyat dalgalanmalarını en aza indirmeye yardımcı olur ve daha fazla yatırımcı çeker. Ancak ADA’nın %62’lik rakamı, harekete geçmek için biraz sarsıntıya ihtiyaç duyduğu için şu anda fiyata yardımcı olmuyor. Yine de fiyattaki konsolidasyon ağır kayıp vermekten daha olumlu.

Cardano fiyat oynaklığı grafiği.

Aktif adres sayısı ise Ekim ayının başına oranla %66,5 düşüş yaşadı. Buna ek olarak zincirde 17 milyondan fazla adres olmasına rağmen işlem sayısı da yılın en düşük seviyesi olan 12.200’e kadar geriledi.

Cardano aktif işlem sayıları grafiği.

Özetleyecek olursak Cardano yatırımcıları Bitcoin yükselişinden faydalanamıyor ve fiyat konsolidasyonunun ne zamana kadar süreceğini zaman gösterecek.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin