Cardano (ADA) trendi tersine çevirebilecek mi? Yükseliş başlıyor mu?
Cardano (ADA) trendi tersine çevirebilecek mi? Yükseliş başlıyor mu?

Cardano (ADA) trendi tersine çevirebilecek mi? Yükseliş başlıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano için son günler oldukça zorlayıcı geçti. Kısa bir süre önce piyasa değerine göre 3. olan ADA sırayı BNB coine kaptırdı. O zamandan beri de fiyat düşmeye devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum ise bu hafta önemli yükselişler kaydetti. BTC ve ETH yeni ATH’ler yayınlarken Cardano bu yükselişten pay alamadı.

Cardano’nun pazarın büyük coinleriyle arasında zayıf korelasyon olduğunu göz önüne alırsak yükselememesi sürpriz değil. Bununla birlikte, son zamanlarda oldukça fazla ilgi çekici trend gözlemlendi ve fiyat trendinin tersine çevrilmesi ihtimalini güçlendiriyor.

Cardano trendi tersine çevirebilecek mi?

Yatırımcıların Cardano’ya ilgisi artıyor gibi görünüyor. OI değeri, basın zamanında, bir ayın en yüksek seviyesinde [747.33 milyon $] idi ve bira spekülatif ilginin olduğunu gösteriyor. Paralel olarak, kaldıraçlı işlemlerin de sayısı artıyor. Bu nedenle, yatırımcıların mevcut fiyat seviyelerinde Cardano’da kademeli olarak yükselişe geçtiği sonucuna ulaşılabilir.

Fonlama oranı da son zamanlardaki pozitif bölgede yer alıyor. Böylece piyasa katılımcıları yükselişin gelebileceğini vurguluyor. Bitgate, OKEx, Huobi gibi büyük borsalarda fonlama eğrileri, yazı yazılırken yükleş eğiliminde görünüyor. Ancak  bu eğilim en net Huobi’de görünüyor.

Borsalardaki pozitif oranların anlamı yatırımcıların uzun pozisyonlar açmak için prim ödediğini gösterir. Önümüzdeki saatlerde pozitiflik derecesi artarsa ADA fiyatının da artmasını bekleyebiliriz.

 


Bununla birlikte tasfiyelerinde sayısı önemli oranda azaldı. Vadeli İşlemler piyasasının fiyat artış perspektifini savunan yatırımcılar desteklemeye başladığını gösteriyor. Yatırımcılar şu anda ADA’nın düşüş trendini tersine çevirmek için çabalıyor.

Trendi tersine çevirmek için Cardano’nun zincir üstü metrikleri de yeniden şekilleniyor diyebiliriz. Örneğin NVT, 10 Ekim’den bu yana listelerinde üç ani artış kaydetti. En iyi yanı, Eylül ayının en düşük seviyelerine geri dönmeden bu seviyelerde kalabilmiş olması. Bu gösterge Cardano’nun ağ değerlemesinin işlem hacmini geride bıraktığı anlamı taşıyor ve büyümeyi temsil ediyor.

Yazım sırasında, boğalar sonunda mücadeleye girmiş gibi görünüyor. Bitcoin’in takdirinin ve daha geniş pazarın yükseliş trendinin ardından ADA da yukarı yönlü ilerliyor. Aslında, 24 saatlik grafiklerde %6,5’in üzerinde yükseldi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin