Cardano (ADA) neden birden çok test ağı planladı?
Cardano (ADA) neden birden çok test ağı planladı?

Cardano (ADA) neden birden çok test ağı planladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Input-Output (IOHK)’nun mühendislik direktörü Duncan Coutts, ilk test ağını piyasaya sürdü ve planlanan diğer test ağlarını açıkladı. Cardano ekibi, çeşitli nedenlerden dolayı test ağları inşa ediyor. Peki Cardano (ADA) neden birden çok test ağı planladı? 

Cardano (ADA) neden birden çok test ağı planladı?

Cardano ekibinin planladığı her iki test ağıda birbirinden farklı. Bir tanesi sonsuza kadar devam eden teknik önizleme gibi ek özellikler hakkındadır. Diğeri ise devam eden test ağı türüdür. Yani, ikisi arasında önemli bir ayrım var, çünkü farklı amaçlar için planlandılar.

Bu nedenle, şu anda başlatılan test ağına genel bir bakış, sistemin entegrasyonunu, test edilmesini veya ilişkili olanı gerçekleştirmek isteyen herkes için her zaman mevcut olmalı. Ayrıca, kullanıcıların yuvarlanan geliştirmenin ve yeni sürümlerinin bir parçası olarak ne yapılması gerektiğini görmelerine de olanak tanır.

Buradaki amaç nedir?

Amaç, son kullanıcılar için neler olup bittiğini görmek ve yeni şeyler denemek. Cardano, iki farklı test ağına sahip, ancak her ikisi de Ethereum EVM ile ilgili özelliklere sahip. Sonuçta, Cardano mevcut EVM programları ile EVM eski uyumluluğunu destekleyecek.

Biri haddeleme tarzı olan, diğeri de mevcut ana ağın çok yakınına denk gelen iki farklı test ağları, her yedi haftada bir güncellenir. Bu nedenle, test ağı süresi sadece kamuya açıklandığı zaman arasında bir veya iki hafta olabilir. Birden çok test ağını paralel çalışacak şekilde bekliyorlar ve bunlardan biri aralarında birçok güncellemeyle uzunca bir süre çalışacak.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin