Cardano yatırımcıları için soru net: Halen umut var mı? Yanıtı burada
Cardano yatırımcıları için soru net: Halen umut var mı? Yanıtı burada

Cardano (ADA) blok üretiminde % 100 merkezsizliği ilan etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano blok zincirinin, topluluğa blok üretiminde tam kontrol sağlayan % 100 merkezsiz statüsüne ulaştığı bildirildi.

Merkezsizlik, Cardano’nun arkasındaki blok zincir araştırma ve geliştirme firması IOHK tarafından, sürecin kademeli olduğunu ve yedi ay sürdüğünü belirtti.

IOHK Ürün Direktörü Aparna Jue’ye göre, aşamalı süreç, geliştiricilerin ağı izlemesine ve optimize etmesine izin verdi. Şu anda ağın 2.200 topluluk havuzu, blok zincirinde veri blokları üretmekten sorumlu olacak.

Yönetişim ve ağa odaklanın

IOHK, Cardano’nun merkezsizlik sürecini blok üretimi, ağ oluşturma ve yönetişim dahil olmak üzere üç ana sütun olarak özetlemekte. Merkezsizlik artık platformun yönetimine ve ağına kayıyor.

Jue, bu sürecin önemi hakkında yorum yaptı:

Blok üretiminin merkezsiz hale getirilmesi sadece Cardano için değil, aynı zamanda daha geniş blok zincir endüstrisi için de önemlidir. Bu, tam bir merkezsizlik yolunda önemli bir adımdır ve merkezi otoritelerden gerçekten bağımsız olan ve gücü uçlara iten küresel bir sistem oluşturarak blockchain teknolojisinin vaatlerini yerine getirir.

Jue ayrıca, Cardano’nun merkezsizliğinin ağı bitcoin gibi platformlardan çok daha ileriye taşıdığını belirtti. Bitcoin’in blok üretimini çalıştıran birkaç madencilik havuzuyla, bir çıkar çatışması olasılığı olduğunu belirtiyor.

IOHK, merkezsizliğin, aracılara ihtiyaç duymadan küresel bir finansal işletim sistemi kurmak için hayati önem taşıdığını belirtiyor. Buna karşılık, özellikle banka hesabı olmayan kişiler için finansal katılımı teşvik eder.

CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, yazım zamanına göre Cardano, 1,2 doların altına sarkmış durumda.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin