Cardano (ADA) yakında NFT piyasalarını destekleyebilir: Charles Hoskinson
Cardano (ADA) yakında NFT piyasalarını destekleyebilir: Charles Hoskinson

Cardano 1.6 birkaç gün içinde geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Network’ün kurucu ortağı ve IOHK CEO’su Charles Hoskinson, IOHK tarafından oluşturulan Cardano projesinin birkaç gün içinde 1.6 versiyonunun piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Yaklaşan lansmanı 13 Ağustos’ta Twitter aracılığıyla duyuran Hoskinson, kullanıcılarından IOHK tarafından da desteklenen açık kaynak kodlu bir kripto para cüzdanı olan Daedalus‘un en son sürümü hakkında ekran görüntüleri ve yorumlar göndermelerini istedi.

Cardano nedir?

IOHK’in web sitesine göre Cardano, Ouroboros hisse senetleri algoritmasının ispatını kullanan bir Blockchain platformu. Yerel kripto para birimi ADA, işlevsel programlama dili Haskell‘i temel alıyor. Daedalus, ADA’yı destekleyen tek kripto para cüzdanı.

Ek olarak web sitesinde yer alan bilgiye göre Daedalus, diğer cüzdanlar ve varlıklar için yedekleme ve düzenleme yapmak için bir cüzdan yöneticisi olarak da kullanılabiliyor.

Cardano ve Polymath, Polymesh projesinde birleşiyor

Hoskinson, 2019 Blockchain Konferansı sırasında, Polymath ile yeni bir proje üzerinde çalışacağını açıklamıştı. Projenin Polymesh olarak adlandırıldığı ve düzenleyici gereklilikleri yerine getirmeye odaklanan tokenler için Blockchain oluşturma girişimi olduğu bildiriliyor.

Hoskinson, duyuruda şu sözleri kullandı:

Dünyanın en yaygın kullanılan Blockchain’lerinden ikisi olan Ethereum ve Cardano’nun kurucu ortaklığını üstlendikten sonra Polymesh üzerinde çalışmayı dört gözle bekliyorum. Katrilyon dolarlık finansal menkul kıymet var ve bunları güvenceye almak için bir Blockchain oluşturmak inanılmaz derecede heyecan verici bir iş.

“Libra başarısız bir proje. Facebook insanları sömürüyor.”

Hoskinson ayrıca geçmişte Libra’nın, özellikle gelişmekte olan pazarlarda, küresel hedeflerinde başarılı olamayacağına inandığına dair bir yorumda bulunmuştu. Hoskinson, iki ay önce yapılan bir röportajda şunları söyledi:

Facebook çok fazla şey bilmediği ülkelere gelir ve insanları ekonomik bir tekele köleleştirmeye ve karşılığında hiçbir şey vermemeye ikna eder. Onların tek adımı, daha az ücret ödemek. Oraya gidiyorum ve “Tüm sistemlerinizi yeniden kuracağız, böylece hilesiz arazi kaydına, daha iyi oylama sistemlerine ve gelişmiş tedarik zincirlerine sahip olacaksınız.” diyorum. Bunlar ilişkiye dayalı pazarlardır. Facebook’un da bu ilişkileri yok.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin