California'da siyasi kampanya bağışları ile ilgili yeni düzenleme
California'da siyasi kampanya bağışları ile ilgili yeni düzenleme

California eyaletinde siyasi kampanya bağışlarıyla ilgili yeni düzenleme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perşembe günü Associated Press tarafından bildirildiği üzere, devletin siyasi gözlemcisi Adil Siyasi Uygulamalar Komisyonu (FPPC) adayların siyasi faaliyetlerini desteklemek amacıyla kripto para biriminin kullanımını yasaklamak için 3-1 oy kullandı. Bu karar, California’da siyasi kampanya bağışları ile ilgili ciddi bir kısıtlamaya gidileceği anlamına geliyor. Kararın, dijital para birimlerinin merkezi olmayan yapılarından dolayı izlenmelerinin zor olduğu ve böylece politik şeffaflık için bir tehdit oluşturduğu için alındığı bildirildi.

California’da siyasi kampanya bağışları ile ilgili neden bir düzenlemeye gidildi?

Ağustos ayında FPPC, kripto para birimlerinin siyasi bağış olarak kullanılması da dahil olmak üzere, birkaç seçim meselesine ilişkin görüşmelerde bulundu. Komite, Blockchain’in önemini belirtti ancak dijital varlıkları çevreleyen büyük bir belirsizlik olduğunu kabul etti ve bu nedenle toplantıda herhangi bir fikir birliğine varılamadı.

Yakın tarihli FPPC toplantısında, komitenin bölünmüş olduğu, bazı üyelerin herhangi bir kötüye kullanımdan kaçınmak için doğrudan yasaklama istediği, diğerlerinin de bu fikre pek sıcak bakmadıklarını bildirilmişti.

Kararını vermiş olan FPCC, konuyu incelemeye devam edecek ve önümüzdeki aylarda konuyla ilgili detaylı görüşmeler yapılacak.

Bir FPPC temsilcisi şu açıklamalarda bulundu:

Çalışanlar tarafından kapsamlı bir araştırma yapıldı, web sitemizde kamuya açık olarak paydaşlardan gelen bilgiler ve komisyon arasında kamuoyu tartışması yapıldı ve karar verildi. Pek çok katılımcı tarafından kamuya açık olarak önümüzdeki aylarda daha fazla tartışma ve analiz yapılacak.

ABD’nin Federal Seçim Komisyonu, 2014’te yürürlüğe giren bir karar uyarınca, siyasi kampanyalara bağış olarak kripto paraların kullanılmasına izin verdiğinden, devlet düzeyindeki bu karar, merkezle uyuşmuyor.

Colorado gibi eyaletler konuyu farklı şekilde düzenlemiş ve kripto para birliği bağışlarına izin vermişlerdi. Ağustos ayında California yasama meclisinin, Blockchain teknolojisi üzerine bir yasa tasarısı hakkında çalıştığı bildirilmişti.

Devlet hükümeti ve California merkezli işletmeler tarafından Blockchain teknolojisinin kullanımının potansiyel kullanımları, riskleri ve yararları incelenir.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin