Büyük soygunun hacmi artıyor!
Büyük soygunun hacmi artıyor!

Büyük soygunun faturası ağırlaşıyor: Panik büyüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain araştırma şirketi OXT Research, son Crypto.com soygununda çalınan 4.600 ETH’ye ek olarak 444 BTC’lik bir kaybı ortaya çıkardı.

Peckshield’e göre, Crypto.com’un son hack saldırısı 4,6K (15 milyon dolar) ETH’nin çalınmasıyla sonuçlandı. Kısa süre önce birkaç kullanıcı için 2-5 ETH kayıp bildirildi ve Twitter dünyası bir kargaşa içine girdi. Hacker olduğu iddia edilen bir kişi, kaynak ve hedef fonlar arasındaki bağlantıyı maskeleyen bir araç olan Tornado Cash aracılığıyla gelir elde ediyor. Fonlar 18 Ocak 2021’de, 100 ETH’lik 48 mevduatta ve Tornado Cash’e 10 ETH’lik üç mevduatta aklandı.

OXT Research için çalışan anonim Blockchain analisti @ErgoBTC, toplam 33 milyon dolara yakın daha büyük bir kaybı ortaya çıkardı. Soygundan kısa bir süre sonra Crypto.com’un CEO’su hiçbir kullanıcı fonunun çalınmadığını söyledi. Şu an Crypto.com’un ödeme cüzdanından 18,5 milyon dolarlık BTC’nin kaybolduğu görülüyor.

Crypto.com’da panik havası

OXT Research başlangıçta bir Crypto.com sıcak cüzdanından 52,55 BTC ödemesi gözlemledi. Bunu takiben, 67,55 BTC’lik dört işlemlik gruplar halinde bir dizi para çekme işlemi gerçekleştirildi. Toplam 271 BTC’lik para çekme işlemi, Kuzey Kore siber suç sendikası The Lazarus Group ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen birine gönderildi. Toplam BTC kaybının 444 olduğuna inanılıyor.

CEO kullanıcı fonlarının güvende olduğu konusunda hala kararlı

Crypto.com’un CEO’su, müşterilere fonlarının hiçbirinin kaybolmadığına dair güvence vermeye devam ediyor. Ancak birçoğu, hayal kırıklıklarını ifade etmek ve bir miktar kayıp yaşadıklarını iddia etmek için Twitter’da paylaşımlarda bulundu. Para çekme işlemleri yaklaşık 14 saat boyunca kesintiye uğradı ve “ekip olaya yanıt olarak altyapıyı sağlamlaştırdı.” 17 Ocak 2022’de saat 17.42’de para çekme işlemlerinin tekrar çevrimiçi hale geldiğine dair bir duyuru yapıldı. CEO ayrıca şirketin tam bir soruşturma yürüttüğünü ve tamamlandıktan sonra bir rapor yayınlayacağını söyledi. Saldırının nasıl gerçekleştirildiği ise henüz netlik kazanmadı.

Lazarus grubunun ilk vakası değil

BeInCrypto kısa süre önce, Crypto.com hackiyle aynı Bitcoin mikserini kullanan Lazarus Group’un 2021’de 400 milyon doları aşan hırsızlıktan sorumlu olduğunu bildirdi. Amerika Birleşik Devletleri, Lazarus Group’un Kuzey Kore Keşif Genel Bürosu tarafından kontrol edildiğine inanıyor. Grubun fonları çalmak için kimlik avı, kod güvenlik açıkları ve karmaşık sosyal mühendislik saldırıları kullandığı düşünülüyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin