Dikkat: Büyük Portekiz bankaları kripto hesaplarını kapatıyor!
Dikkat: Büyük Portekiz bankaları kripto hesaplarını kapatıyor!

Dikkat: Büyük Portekiz bankaları kripto hesaplarını kapatıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Banco Comercial Portugues ve Banco Santander ve Portekiz’deki diğer küçük finans kurumlarının kripto borsalarının hesaplarını kapattığı bildirildi. Banco Comercial Portugues ve Banco Santander dahil olmak üzere Portekiz’in önde gelen bankalarından bazılarının geçen hafta CriptoLoja’nın tüm hesaplarını kapattığı bildirildi. Şirket, ülkede faaliyet gösteren ilk kripto borsasıydı.  Bundan önce Portekiz yetkilileri, dijital varlıklardan kâr eden yatırımcılara uygulanabilecek iki vergi teklifini reddederek ağırlıklı olarak kripto dostu bir duruş sergiledi.

Kripto platformları neden kapatıldı?

Bloomberg’in haberine göre, Portekiz’deki birkaç kripto para platformu, bankayla ilgili sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldı. Birkaç gün önce, ülkenin bankacılık devleri – Banco Comercial Portugues ve Banco Santander – CriptoLoja’nın tüm hesaplarını kapatırken, iki küçük banka da aynı hareketi başlattı. Şirketler konuyla ilgili henüz resmi açıklamada bulunmadı. CriptoLoja dışında Mind the Coin gibi diğer borsalar da aynı sorunlarla karşı karşıya kaldı. Luso Digital Assets’in Baş Ürün Sorumlusu Ricardo Filipe, düzenleyicilerin firmasının bazı hesaplarını da kapattığını söyledi.

Kara para aklamayla mücadele politikaları ve dijital para birimlerinin cezai işlemlerde kullanılmasının engellenmesi bankaların bu hamlesinin bir nedeni olabilir. E-postayla gönderilen bir açıklamada, Banco Comercial, “şüpheli işlemler” tespit ettiği her zaman önlem aldığını açıkladı.

CriptoLoja’nın CEO’su ve Kurucu Ortağı Pedro Borges, borsasının artık operasyonlarını “yürütmek için Portekiz dışındaki hesapları kullanmaya” güvenmek zorunda olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Portekiz, kripto paraların merkezi olarak ortaya çıktı. Yerel makamlar, dijital paraların yalnızca varlıklarla değil, diğer para birimleriyle aynı şekilde davranıyor. Ayrıca Eski Kıta’da kripto para işlemlerinin vergilendirilmediği birkaç ülkeden biri olarak yer alıyor. Bu kripto dostu tutum, Ukrayna’nın birçok sakinini savaştan zarar gören uluslarından kaçmaya ve Portekiz’e yönelmesine sebep oldu.

İki ay önce Portekiz Kongresi bu önerileri reddetti. Bununla birlikte, ulusun iktidardaki hükümetinin Sosyalist Parti’nin de bu alanda bazı değişiklikler uygulamaya çalıştığını belirtmekte fayda var. Ne önereceği ve Kongre’nin bunu onaylayıp onaylayamayacağı bilinmiyor.

“Bu yazı ilk cryptopotato.com sitesinde yazılmıştır.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin