featured

Büyük ortaklık: Banka devi HSBC, Metaverse evrenine giriş yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Metaverse dünyasına talep sürekli bir artış içinde. Birçok kurum ya da bireysel şirketler bu evreni merak ediyor. Deneyimlemek ve içinde yer almak için bazı girişimleri de fiilen görüyoruz. Son olarak HSBC, Metaverse’ün öncülerinde biriyle anlaşmaya vardı.

HSBC, Çarşamba günü The Sandbox Metaverse ile bankanın Sandbox’ta sanal bir stadyum kurmasını ve toplulukla etkileşim kurmasını sağlayacak bir ortaklığa girdi. Bağlantı, The Sandbox tarafından bir blog gönderisinde duyuruldu. Anlaşmanın finansal detayları ise henüz açıklanmadı. Ortaklık, HSBC’nin Sandbox’ta sanal alanlar oluşturma konusunda Gucci, Warner Music ve Ubisoft’un beğenisine katıldığını görüyor.

Metaverse, insanların artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve genişletilmiş gerçeklik gibi sürükleyici teknolojileri kullanarak İnternet’in yeni nesli olan Web3’ü nasıl deneyimleyeceğidir.

HSBC, Web3’e yabancı değil

HSBC’nin Metaverse’e girmesi, bankada artan Blockchain benimsemesinin hemen ardından geldi. Hala katı bir kripto karşıtı duruşu korurken, Blockchain teknolojisine yatırım yapmaya ve hatta benimsemeye daha açık hale geldi.

Aralık ayında banka, büyük uluslararası bankalar arasında defter teknolojisini benimsemeye yönelik artan ilginin ortasında, döviz işlemlerini kolaylaştırmak için blok zinciri tabanlı bir ürün kurdu. HSBC, defter teknolojisinin ödemeleri kolaylaştıracağını söyledi.

Banka, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) destekçisidir. İcra Kurulu Başkanı Noel Quinn geçen sene CBDC’lerin ekonomik büyümeyi kolaylaştırabilecek daha ucuz ve daha kolay ödemelere izin verme potansiyelini vurgulamıştı. 

“Stabil paralar ve kripto para birimleri aynı şekilde güvenilecekse, yarattıkları risklerle orantılı düzenlemelere de ihtiyaç duyacaklar” şeklinde Noel Quinn’den açıklama gelmişti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin