Twitter, merkezsiz teknolojiyi platforma dahil etmek için yeni kripto ekibi kuruyor
Twitter, merkezsiz teknolojiyi platforma dahil etmek için yeni kripto ekibi kuruyor

Büyük iddia: Twitter, Bitcoin ödemeleri için Android testlerine başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sosyal medya platformları arasında ayrı bir yeri bulunan Twitter, sürekli kendini yeniliyor. Uygulama, geliştirdiği sistemlerle birlikte kullanıcılarına hizmet vermeyi sürdürüyor. Milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya uygulaması için önemli bir iddia ortaya atıldı.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’i sadece sosyal medya uygulamasından tanımıyoruz. Dorsey, kripto varlıklara gösterdiği ilgiden dolayı sürekli gündemde oluyor. Dijital varlıkları benimseyen bir girişimci olan Dorsey, yeniliğe sonuna kadar açık. Jack Dorsey, gündemi sürekli takip eden ve ekonomik gelişmeleri yorumlayan biri olarak da dikkat çekiyor. Son olarak Twitter için Bitcoin ile bahşiş ödemesini duyurmuştu. Bu haber platform adına büyük bir gelişme olarak kabul edilmişti.

Yaklaşık olarak 5 ay önce yaptığı duyuru da Twitter üzerinden bireyler Bitcoin ile birbirine bahşiş ödemesi yapabileceğini söylemişti. Hatta sistemin bazı kişilerde uygulandığı belirtilmişti. Özelliğin içeriğinde kullanıcılar, takip ettiği ve beğendiği içerik üreticilerine ödeme yapabilecek.

Bugün gelen bir haberde ise Android cihazlarında beta sürüm ile Bitcoin bahşiş ödemesi hizmete başladı. Hong Kong merkezli bir teknoloji araştırmacısı olan Jane Machun Wong konuyla alakalı tweet paylaştı. Wong, hizmetin başladığına dair bir paylaşımda bulundu.

Twitter, Android üzerinden Bitcoin testlerine başladı mı?

Ödeme sistemi, Mayıs ayında tanıtıldıktan sonra, bazı kişilerin Eylül ayında kullanımına açılmıştı. Ancak dünya genelinde kullanım yayılmamıştı. Başlangıçta, Paypal, Venmo ve Cash App gibi sistemler üzerinden ödemek mümkündü.

23 Eylül’de ise İOS cihazlarının Bitcoin ödemesini desteklediği müjdesi verildi. Şimdi ise Android üzerinden ödeme testleri yapıldığına dair iddialar var. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar dünya çapında oldukça fazla. Android işletim sistemi, yüzde 70’den fazla kullanım oranına sahip. Bu yüzden Twitter’ın Bitcoin ödemesi Android’e geldiğinde daha çok yaygınlık kazanacak.

Şirketin, yaptığı açıklamada yakın zamanda Android üzerinden de Bitcoin ödemesi yapılabilecek. Teknoloji araştırmacısı Jane Machun Wong ise testlerin başladığını bir görsel ile paylaştı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin