Büyük Chainlink güncellemesi ile ilgili bilmeniz gerekenler: OCR nedir, neye yarar?
Büyük Chainlink güncellemesi ile ilgili bilmeniz gerekenler: OCR nedir, neye yarar?

Büyük Chainlink güncellemesi ile ilgili bilmeniz gerekenler: OCR nedir, neye yarar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Chainlink’in kurucusu Sergey Nazarov’a göre, merkezsiz finans “hızlı bir evrim” yaşamak üzere. Nazarov, Decrypt’e verdiği demeçte; merkezsiz oracle sağlayıcısı tarafından bugün başlatılan büyük yeni yükseltme için “DeFi ürünlerini ve hizmetlerini artırmak için zincir üzerinde 10 kat daha fazla veri sağladığı” iddiasında bulundu.

OCR nedir?

Zincir Dışı Raporlama (OCR) olarak adlandırılan yeni yükseltme, ana ağının Mayıs 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana ağın en büyüğü olarak karşımıza çıkıyor. Bu güncelleme Chainlink’i ünlü hale geldiği fiyat akışlarının ötesindeki uygulamalara açacak ve aynı zamanda “bir yığın” başka kullanım imkanı sağlayacak.

Blok zincirlerini gerçek dünyadaki verilere güvenli bir şekilde bağlayan ve hatta bunu yapmak için kıskanılacak bir itibar oluşturmayı başaran Chainlink, Ethereum’un DeFi ekosistemindeki baskın merkezsiz oracle sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor ve şu anda 300’den fazla proje oracle teknolojisini entegre etmiş durumda.

En umut verici 100 teknoloji öncüsünden biri

Girişim, Dünya Ekonomik Forumu tarafından 2020’nin en umut verici 100 Teknoloji Öncüsü arasında gösterildi. Bu ay yeni zirvelere ulaşan LINK token ise 2020’nin en iyi performans gösteren kripto varlıklarından biri konumunda.

Yükseltme, geliştirme aşamasında bir yıl sürdü ve Chainlink oracle düğümlerinin verileri çekme şeklini kökten elden geçirdi. Daha önce, verilerin zincirleme hale getirilmesi ve ardından toplanması gereken yerlerde şimdi, veri toplama tamamen zincir dışı gerçekleşiyor.

Bu da düğümlerin işletme maliyetlerini %90’a varan oranda azaltıyor. Çünkü operatörlerin artık verileri birleştirme için zincire taşımak için birden fazla işlem için ödeme yapması gerekmiyor. Ayrıca düğümlerin işleyebileceği veri miktarını önemli ölçüde artırıyor, bu da tüm DeFi ekosistemini zenginleştiriyor.

Nazarov, konuyla ilgili şunları söyledi:

”Verileri zincire koydukça, daha fazla DeFi protokolünün hayata geçtiğini ve bizi kullanan mevcut DeFi protokollerinin hayata geçirilecek daha fazla pazar olduğunu gördük, bu da tüm kategoriyi kullanıcılar için daha kullanışlı hale getiriyor.”

Merkezsiz sigorta ve blok zinciri tabanlı oyun, akıllı sözleşme geliştiricilerin önümüzdeki aylarda hizmet vereceği yeni ortaya çıkan sektörlerden sadece birkaçı. Daha geniş bir finansal ürün ve pazar yelpazesi için yeni veri kümeleri ortaya çıkmaya devam ediyor.

OCR, Chainlink’in Baş Bilimcisi Ari Juels ve daha önce BitGo’dan Ben Chan’ın yanı sıra IBM araştırmasına başkanlık eden Christian Cachin tarafından geliştirildi.

decrypt

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin