Blue Ridge Bank ATM'lerden Bitcoin erişimi sağlayan ilk ABD ticaret bankası oldu
Blue Ridge Bank ATM'lerden Bitcoin erişimi sağlayan ilk ABD ticaret bankası oldu

Büyük borsalarda tutulan Bitcoin miktarı son 2 yılın en düşük seviyesine geriledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük borsalarda tutulan Bitcoin (BTC) miktarı, iki yılda ilk kez 2,5 milyon BTC’nin altına düştü.

Nexo ve Celsius kurucuları BTC’nin yeni yeni anlaşıldığını düşünüyor

Nexo’nun kurucu ortağı Antoni Trenchev, yalnızca Bitcoin’in sağlam bir para politikası sunduğunu iddia ediyor:

İnsanlar yavaş yavaş bazılarımızın bir süredir bildiklerini anlıyor. BTC şu anda sağlam bir para politikasına sahip tek varlık ve son on yılın en iyi performans gösteren varlığından ayrılmayı göze alamazsınız.

Celsius kripto borç verme platformunun kurucu ortağı Alex Mashinsky ise borsalar müşterilerine daha iyi şartlar sunmaya başlamadıkça büyük olasılıkla göçün devam edeceğini söyledi:

Borsalar müşterilerine daha fazlasını vermeyi reddettikleri sürece onları bırakıp Celsius’a gelecekler. İki yıl önceki lansmandan bu yana 2,7 milyar doları geçtik. Müşterilerimize borsalardan daha fazlasını yapmadıkça bu kadar hızlı büyüyemezdik.

Yukarıdaki grafikten, bu dalgalanmanın tüm borsaları eşit şekilde etkilemediğini görebiliriz. BitMEX ve Bitfinex’teki bakiyeler yarıdan fazla azalırken, Binance ek fonlar toplamaya devam etti. Coinbase’in kasaları da çoğunlukla değişmeden kaldı.

DeFi büyümesi ve kurumsal adopsiyon Bitcoin için iyi oldu

DeFi’nin büyümesi de bu eğilime katkıda bulunmuş olabilir. Ethereum’da wBTC ve renBTC aracılığıyla kilitlenen Bitcoin miktarı şu anda 130.000’i aşmış durumda. Sadece birkaç ay önce bu rakamlar pek de önemli seviyelerde değildi. Bir başka olası sebep ise kurumsal benimsenme. Grayscale’in Bitcoin Trust fonunun sürekli büyümesinin yanı sıra, MicroStrategy ve Square gibi halka açık şirketler hazinelerine kripto varlıkları eklemeye başladı.

Görünüşe göre ya kullanıcıların Bitcoin’i saklama borsalarından çekmesine yönelik genel bir eğilim var ya da belki de birkaç büyük borsa müşterilerinin güvenini kaybediyor. İkincisi makul bir sonuç olabilir çünkü trendin büyük bir kısmından yalnızca üç platform (BitMEX, Huobi ve Bitfinex) sorumluydu. Bakiyeleri 390.000 BTC azaldı ve bu da onları toplam düşüşün neredeyse %80’inden sorumlu hale getiriyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin