Business Insider: Bu tarihlerde Bitcoin’e yatırım yapanlar kazandı!
Business Insider: Bu tarihlerde Bitcoin’e yatırım yapanlar kazandı!

Business Insider: Bu tarihlerde Bitcoin’e yatırım yapanlar kazandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EToro ticaret platformundan yeni bir veri analizi, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının başlamasından bu yana Bitcoin’e “yatırım yaptığını” gösteriyor. Business Insider’ın haberine göre, Bitcoin ticareti borsada keskin bir şekilde yükseldiğinde, veriler üç önemli tarihe işaret ediyor.

ABD-Çin ticaret savaşı arasında Bitcoin’e yatırım yapanlar kazandı

İlk tarih 25 Mayıs: Bu tarihte Çin’in 60 milyar dolarlık ABD malı üzerinde tarifeleri artırmasıyla yeni Bitcoin pozisyonlarının sayısı %139 arttı. İkincisi 25 Haziran: ABD’nin Pekin ile Washington arasında müzakerelerin başlamasıyla birlikte 300 milyar dolarlık Çin ithalatında yeni bir tarife turu askıya almak istediğini açıkladığında Bitcoin pozisyonları %40 yükseldi.

Üçüncüsü 13 Ağustos: Bitcoin, ABD’nin bazı Çin mallarına uygulanan tarifeleri Aralık ayına kadar geciktirmesi nedeniyle %123 yükseldi. EToro analisti Simon Peters’a göre, hem Bitcoin hem de altın ABD-Çin ticaret savaşı arttıkça tepki gösteriyor gibi görünüyor.

Simon Peters: “Bitcoin, altın ile kıyaslandığında aynı özelliklere sahip.”

Simon Peters konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin, altın ile kıyaslandığında, altın ile aynı özelliklere sahip: merkeziyetçilikten uzak, enflasyonun fiyatını etkilememesi ve ek bir avantajı var. Ancak aşırı fiyat oynaklığı, fiyat manipülasyonu hack’leri ve iddialar hala itibarını etkilemeye devam ediyor. Bununla birlikte, eToro platformunda altın’la korelasyon, genel Bitcoin algısının kademeli olarak spekülatif değerlerden daha az riskli bir değere kaydığının bir işareti olabilir.

Bu arada, kripto analisti ve ekonomist Alex Krüger, Bitcoin’in ticaret savaşına ilk kez gerçek zamanlı tepkiler kaydettiğini söyledi. Analiste göre, Bitcoin ilk kez, gerçek zamanlı olarak bir ticaret savaşı başındaki bir ilerlemeye ya da USD/CNY’nin sabitlenmesine tepki gösterdi.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin