Sıcak Haber: Paxos CEO’su BUSD’yi savunabilir…

BUSD rezervleri hakkında şirket ilk defa döküman paylaştı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın en değerli üçüncü stablecoin’i olan BUSD hakkında şirket önemli bir bilgi paylaştı. Son dönemde stablecoin’lerle ilgili çıkan haberlerden dolayı yapılan paylaşım dikkat çekti.

Dolara sabitlenmiş stablecoin BUSD’yi (Binance USD) ihraç eden Binance ve Paxos Trust Company, 1 Ağustos’ta tokeni destekleyen rezervlerin denetlenmemiş ilk dökümünü duyurdu.

Rezerv raporuna göre BUSD, 30 Haziran itibarıyla toplam rezervlerin %4,21’ini temsil eden 738 milyon ABD doları nakit ve 90 günden kısa vadeli ABD Hazine bonolarında 10,6 milyar ABD doları ile destekleniyor.

BUSD, rezervlerini açıkladı

Rezerv raporuna göre, dolaşımdaki 17,4 milyar BUSD tokeni, gecelik vadelerle ABD Hazinesi teminatlı ters repo anlaşmalarında 6.2 milyar ABD doları daha desteklendi.

ABD Hazine bonoları toplam rezervlerin yaklaşık %60,5’ini oluşturuyor. Ayrıca, repo anlaşmaları rezervlerin %35’inden fazlasını temsil ediyor.

Rezerv raporu ayrıca, çoğu Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından sigortalı olan nakit saklama görevlilerini de açıkladı.

Binance’den marka desteği alan BUSD, Paxos tarafından ihraç ediliyor. Hem şirket hem de stablecoin, New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından düzenleniyor.

Paxos, müşteri varlıklarını kurumsal fonlardan ayrılmış hesaplarda tutuyor. Şirketin başarısız olması durumunda, Binance’e göre NYDFS varlıkları kullanıcılara iade edecek.

Binance USD’nin rezerv raporu, TerraUSD’nin çöküşünden sonra piyasa stablecoin’lere karşı temkinli olmaya devam ettiğini gösteriyor. Düzenleyiciler stablecoin rezervleri için kuralları sıkılaştırmaya çalışırken, stablecoin ihraççılarının şeffaflığı artırmak için çabaladığını görebiliyoruz.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin