featured

Bunlar, kripto paraların kaderlerini belirliyor! İşte, bu hafta takip edilmesi gereken 2 önemli duyuru…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki düzenlemelerin fiyat üzerinde oldukça büyük etkileri oluyor. Yatırımcıların bu hafta takip etmesi gereken 2 önemli duyuru var. Birincisi Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı. Bu karar, 9 Haziran tarihinde açıklanacak. Bir diğeri ise ABD ve Çin’den geliyor. Her iki ülke de bu hafta mayıs ayı TÜFE verilerini açıklayacak.

ECB faiz kararını açıklayacak

ECB faiz kararını Perşembe günü saat 11:45 GMT’de, ardından Başkan Christine Lagarde’ın saat 12:30 GMT’de yapacağı basın toplantısında açıklayacak.

kripto para ECB

2022’nin geri kalanında, ECB ile diğer büyük finansal kuruluşların faiz artırım olasılıkları arasındaki fark azalmaya devam ediyor. ECB’nin varlık alım programını bu hafta haziran ayında yapacağı toplantıda sona erdirdikten sonra – Personel Ekonomik Tahminleri’nin (SEP) yayınlandığı – faiz piyasaları temmuz ayında 10 baz puanlık bir artışla fiyatlanmaya devam edecek.

ECB Başkanı Christine Lagarde’a göre, mevduat kredi oranı Eylül 2022’nin sonuna kadar negatif bölgeden kaldırılacak. Başlangıç ​​olarak, banka bunu temmuz ve eylül aylarında iki çeyrek puanlık artış önermek için aldı. Şu anda cari mevduat oranı -0.50%. Diğer ECB yetkilileri de bu bakış açısına katılıyor.

Çin ve ABD mayıs ayı TÜFE verilerini açıklayacak

Kripto para yatırımcıları da bu hafta mayıs ayının TÜFE oranlarının açıklanmasını heyecanla bekliyor. Yatırımcıların birincil endişesi, enflasyonun yukarı yönlü riskini sınırlamak için acele eden merkez bankalarının para politikasını aşırı sıkılaştırması ve bunun sonucunda dünya ekonomisini resesyona gönderecek olmasıdır.

Yükselen enflasyonun, satın alma alışkanlıkları üzerinde yaşam maliyetini artırdığı kuşkusuz bir gerçek. Ancak buna rağmen piyasalar, seçimin tercih edilebilir olup olmadığı konusunda gergin bir ip üzerinde yürüyor gibi görünüyor.

Öte yandan, perşembe günü mayıs ayı TÜFE verileri açıklandığında Çin ekonomisi marjinal olarak bir miktar iyileşecek. Ancak mart ve nisan aylarındaki istatistiklerinin, karantinalar ve COVID-19 sınırlamaları nedeniyle ne kadar iç karartıcı olduğu düşünüldüğünde, bu gerçekten oldukça düşük bir oran olacaktır.

Bu endişelere rağmen, Çinli yetkililer ülke çapında COVID-19 düzenlemelerini gevşetmek için harekete geçtiğinden Asya piyasaları ilerledi.

Kripto para piyasası, dünyadaki ekonomi haberleri ve düzenlemelerinden de oldukça yüksek oranlarda etkileniyor. Bu yüzden, bu gelişmeler yatırımcılar tarafından heyecanla bekleniyor. Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, biraz da olsa toparlanma ve yatırımcılarının yüzünü güldürmeye başladı. İlerleyen zamanlarda durumun nasıl olacağını ve kripto yatırımcılarının yeni gelişmelerden nasıl etkileneceğini izleyip göreceğiz.

CoinQuora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin