Bukele - ABD gerginiliği tırmanıyor:
Bukele - ABD gerginiliği tırmanıyor: "Bize karışamazsınız!"

Bukele – ABD gerginiliği tırmanıyor: “Bize karışamazsınız!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’nin El Salvador’da BTC’nin benimsenmesine karşı son yasa tasarısına rağmen, ülkenin Başkanı Nayib Bukele, Orta Amerika topraklarının finansal özgürlük ve merkezsiz dijital varlıkların kullanımı arayışında geri adım atmayacağını açıkça belirtti.

Başkan Bukele, Amerika’nın egemen bir ulusun iç politikalarını etkileme girişimiyle ilgili düşüncelerini Twitter üzerinden paylaştı:

Ocak 2022’nin başlarında, El Salvador yetkilileri, aktif olmayan Conchagua Yanardağı’ndan üretilen enerjiyle çalışan bir Bitcoin Şehri inşa etme planlarını duyurdular. Başkan Bukele ayrıca ülke ekonomisini daha da desteklemek için bir Bitcoin tahvili çıkarmaya yönelik planları da açıkladı.

Bir aydan biraz daha uzun bir süre sonra, ABD Kongresi’ndeki her iki taraftan da Senatörler, El Salvador’da Kripto Para Birimi için Hesap Verebilirlik (ACES) tasarısını sundu. ABD ekonomisini El Salvador’da Bitcoin’in benimsenmesinin etkilerinden korumaya yönelik olduğu varsayılan yasa tekliflerinden ayrıntılar.

Bu raporu yazarken ACES, Çarşamba günü ilk duruşmadan geçti. ABD Senatosu tasarıyı henüz onaylamamış olsa da, artan duyarlılık kongrenin tasarıyı yasalaştırabileceğini gösteriyor.

El Salvador’un üst düzey yetkilisi, Amerikan hükümeti tarafından alınan herhangi bir kararın ülke içinde uygulanan politikaları etkilemediğini savundu. Bukele bugün tweet attı:

El Salvador’da Bitcoin kabulü hızlanıyor

Başkan Bukele, El Salvador’un kripto para birimlerini benimsemesiyle ilgili muhalefete yabancı değil. Eylül 2021’de ülke, BTC’nin yasal bir para birimi olarak tanıtıldığını resmen duyurdu. Daha sonra, El Salvador, 400 Bitcoin jetonunun büyük bir satın alımıyla rezervlerini güçlendirdi.

Kısa bir süre sonra, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) düzenleyiciler, dijital para birimlerinin egemen bir ulus tarafından yaygın olarak kullanılmasıyla ilgili endişelerini dile getirdiler.

IMF’den gelen uyarılardan bağımsız olarak, Başkan Bukele, bir mega sanal varlık şehri inşa etme ve Bitcoin cinsinden tahvil ihraç etme planlarıyla Bitcoin yasallaştırma politikasını takip etti. Tahviller ertelenmiş olsa da Bukele, Volcano destekli menkul kıymetlerin El Salvador’un yaklaşmakta olan mevzuatının bir parçası olmaya devam ettiğini iddia ediyor.

Bukele ayrıca Binance CEO’su Changpeng Zhao ile ilgili stratejileri ve sorunları tartışmak için bir toplantı yapacağını da doğruladı.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin