Bloomberg analistlerinden peş peşe kritik Bitcoin tahminleri! “Çılgın seviyelere gidiyoruz, destek ve dirençler ise bu noktalarda”
Bloomberg analistlerinden peş peşe kritik Bitcoin tahminleri! “Çılgın seviyelere gidiyoruz, destek ve dirençler ise bu noktalarda”

Bugün opsiyonlarının süresi dolduktan sonra, Bitcoin için sırada ne var? İşte temel seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Keskin bir düşüşle geçen bir haftanın ardından hala kritik destek seviyesinin üzerinde olan Bitcoin fiyatı şu anda hafif artışlar kaydetmekte. Yazım sırasında BTC, 24 saatte % 4 kazanç ve son 7 günde % 8.3 kayıpla 53.005 $ ‘dan işlem görüyordu.

Dün bildirildiği gibi, bugün büyük D-Day olabilir. Piyasada, tahmini 6 milyar dolarlık bitcoin opsiyonunun sona ermesi için çok fazla beklenti var. Bazı analistler bunun Bitcoin fiyatının aşırı derecede yükseleceğine inanıyor. Analist William Clemente’e göre, 4 milyar dolarlık opsiyonun süresi en son dolduğunda, BTC fiyatı önemli bir artış elde etti.

IntoTheBlock’tan bir rapor, son günlerdeki fiyat hareketini ayılar ve boğalar arasında bir savaş olarak adlandırıyor. Araştırma şirketi, opsiyonun sona ermesinin piyasaya birçok spekülasyon getirdiğine inanıyor. In/Out of the Money Around Price (IOMAP) ölçüsüne göre yaklaşık 677.000 BTC adresi 53.000 $’a yakın satın aldı ve bu da onu şu anda belirleyici bir alan haline getirdi.

Bitcoin BTC

BTC fiyatı bu seviyeyi sürdürülebilir bir şekilde geri kazanabilirse, boğalar büyük bir zafer kazanabilir. Bununla birlikte, BTC düşerse ve bu seviyeyi tekrar kırarsa, fiyat 48.000 $ ‘a düşebilir. Burada, yaklaşık 348.000 BTC satın almış 639.000 adreslik “benzer” bir konsantrasyon var.

Yukarıdakileri desteklemek için, tüccar Michaël van de Poppe bu durumda “söylenti al, haberi sat” etkisinin geçerli olduğuna inanıyor. Bu tür sözleşmelerde alım satımın zaten hafta içinde gerçekleştiğini ve fiyatın önümüzdeki günlerde istikrar kazanacağını da sözlerine ekledi.

Volatiliteye neden olan olay geçtikten sonra BTC fiyatı dibe vurmuş olabilir. Bir destek bölgesi olarak van de Poppe, alanı 49.500 ila 51.000 dolar arasında sınırlandırdı. Bununla birlikte, önümüzdeki günlerde, BTC, yukarı yönlü ivmeyi sürdürmek için 54.000 dolardan 56.200 dolara yakın bir önceki destek – direnç bölgesine dönmelidir.

Zincir üzerindeki Bitcoin göstergeleri gücü gösterir

IntotheBlock’un raporuna devam edersek, kripto para biriminin sahiplerinin geçen yıl bir artış görmesi BTC için yükselişe geçti. Veriler, firmanın hodlers göstergesine göre bunların yaklaşık 2,84 milyon olduğunu gösteriyor.

Bitcoin BTC

Grafikte de görülebileceği gibi, bu metrik “sürekli” büyüyor. Bitcoin adresleri, UTXO yaş metriğiyle gösterildiği gibi, çoğunluk kripto paralarını tutma eğilimiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21,55 milyonda duruyor.

Firma şunları söyledi:

Uzun vadeli UTXO’lar (yeşilden maviye dalgalarla işaretlenmiş) azaldığında, daha eski kriptoların kar için satılacağına işaret ederek boğa döngüsünün sona erdiğini gösterir. Ancak yatırımcılar BTC varlıklarını ellerinde tuttukları için durum böyle görünmüyor.

Bitcoin BTC

Rapor, yatırımcıların Bitcoin’in kırılmasının mevcut seviyelerine olan güvenini gösterdiğini belirterek sona eriyor. Fiyat hareketinden bağımsız olarak, kripto para geçen yıl yükselen işlem hacmi ile “güçlü görünüyor”.

Bu bağlamda kurumsal olarak benimsenme anahtar rol oynadı. Analist Willy Woo’nun belirttiği gibi NZ KiwiSaver emeklilik fonu 2020’lerin sonlarında Bitcoin satın aldığını bildirdi. Sonuç olarak, fonun performansında önemli bir artış görüldü.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin