featured

Ünlü analistler bu yılın kripto çöküşünü açıkladı! Bu kez farklı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021’in en popüler token’ları, Layer 1’ler, GameFi, meme token’ları ve DeFi 2.0 tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %75’in üzerinde düşüş yaşadı. Piyasa bir kripto kışı için hazırlanırken, yatırımcıların akıllarında tek bir soru var: Ne kadar düşebilir?

2018’in sonlarında ve 2019’un başlarındaki sert kripto kışına katlananlar, BTC’nin 2017 yılında en yüksek seviyesi olan 19,665 dolara ulaşmasının ardından %83 oranında düştüğünü ve ETH’nin önceki zirvesi olan 1,448 dolardan yaklaşık 11 ay sonra %94 düşerek 83 dolara kadar gerilediğini hatırlayabilir.

Şu anda, Bitcoin ve Ethereum’un tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmalarından yaklaşık altı ay sonra, sırasıyla %56 ve %59 oranlarında düşüş yaşadıklarına şahit olduk. Bu döngü daha önce yaşananı kopyalarsa, BTC 12,000 dolara, ETH ise 300 doların altına düşecektir.

kripto

Ancak tabii ki, hiçbir iki döngü aynı değildir. DeFi haber bülteni yazarı verdiği bir demeçte şu sözleri söyledi:

Burası keşfedilmemiş bölge. Kripto para birimleri yolculuğuna başladığından beri 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla karşı karşıyayız. Kriptoların büyümek için daha fazla paraya ihtiyacı var ve şu anda korkunç bir ortam mevcut.

Fed faiz artışları

Federal Rezerv bu yıl iki kez faiz oranlarını yükseltti. Pandemi sırasında yaklaşık %0’dan %0,75 ile %1 arasında bir hedef konulmuştu. Böylece yatırımcılarını paralarını daha istikrarlı varlıklara aktarmışlardı.

Fed, 2016’dan 2019’a kadar faiz oranlarını yükseltti. Bu da 2017 yılında yaşanan patlamanın benzer bir durumda gerçekleştiği anlamına geliyor. Ancak kripto fiyatları, faiz oranlarının on yıl boyunca yüksek bir seviyeye ulaştığı 2019 yılının ortalarında dibe vurdu.

Bu ay bir kripto hedge fonu başlatan eski bir Messari analisti olan Ryan Watkins, mevcut ortamı benzeri görülmemiş olarak görüyor. Riskten korunma fonu yöneticisi, bu konuda şu sözleri söyledi:

 Kurul genelinde risk varlıklarından zarar veren daha geniş bir makroekonomik yavaşlamanın insafına kaldık. Bu, kriptonun daha önce hiç yaşamadığı bir şey.

Kripto piyasası da bu sefer daha farklı. Terra stablecoin ağının çöküşü, DeFi’den 25 milyar dolar aldı. Ayrıca çöküşünden sonraki iki hafta içinde piyasa yaklaşık 700 milyar dolar değer kaybetti.

Gerçek ilerleme

Watkins, piyasanın son dört yılda gerçek ilerleme kaydettiğine inanıyor.

Sektör hâlâ olgunlaşmamış. Çoğu proje çöp olsa da, bu sefer ürün pazarına uygun bazı projeler var

Hedge fon yöneticisi, makro ortamdaki farklılıklara ve artan kullanıcı çekişine rağmen, mevcut kripto düşüşünün farklılığından çok, bir öncekine benzediğini ekledi.

Bir kripto kışı o kadar da kötü geçmeyebilir. Çünkü yatırımcıların çok daha fazla dikkati dağılıyor. The DeFi Edge:

2018 ayı piyasasında kelimenin tam anlamıyla yapacak hiçbir şey yoktu. DeFi, GameFi ve NFT’ler henüz mevcut değildi. Sıkıcı olduğu için pek çok insan ilgisini kaybetti. Artık milyarlarca değeri kilitlemiş durumdayız ve her zamankinden daha yetenekli inşaatçılarımız var.

Electric Capital tarafından ocak ayında yayınlanan bir rapor, web3 geliştirme etkinliğini tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti. Ancak aylık 18,416 aktif geliştiricinin zirveleri hâlâ küçük kalıyor. Electric Capital, geliştiricilerin son ayı piyasasında sıkışıp kaldığını ve boğanın daha fazla cezbettiğini söyledi.

Büyük kripto portföylerine sahip uzun vadeli yatırımcılar, yalnızca geliştiricilerin bu ayı piyasasında da devam etmesini umabilir.

TheDefiant


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin