Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı
Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı

Bu yeni göstergeye göre Bitcoin 8.570 dolara ilerliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin stok akış (S2F) modeli, Bitcoin’in mevcut tedarik hızında mevcut kaynağına ulaşmasının ne kadar süreceğini ve stok/akış oranı olarak bilinen bir metrik ürettiğini açıklıyor.

Bitcoin, herhangi bir varlığın en yüksek stok/akış oranlarından birine sahip olduğundan, cazip bir yatırım seçeneği olarak kabul edilebilir. Bunun nedeni, Bitcoin’in mevcut dolaşımdaki arzını mevcut üretim seviyelerinde elde etmesinin uzun zaman almasıdır.

Geriye dönük testler ve mevcut veriler

Anlaşılır bir şekilde, S2F oranı, geri test edilen verileri kullanırken Bitcoin fiyatını doğru bir şekilde modellerken, birçok destekçi artık S2F oranı ile öngörülen Bitcoin değeri ile gerçek cari fiyat arasındaki farkın gelecekteki yörüngesi hakkında fikir sahibi olabileceğine inanıyor.

Genel olarak, bu Bitcoin’in tahmin edilen değerine doğru hareket etme eğiliminde olduğu varsayımına dayanacak. Öyleyse, tahmin edilen değer mevcut değerinden daha yüksekse, bu bir boğa göstergesi olarak düşünülebilir. Çünkü Bitcoin model fiyatına ulaşmayı hedefleyebilir, oysa kripto para birimi şu anda modelin öngördüğünden daha yüksek bir değere sahipse bunun tersi de geçerlidir.

Maalesef, mevcut fiyat ile öngörülen fiyat arasındaki farklılığı izlemek zaman alıcı bir çaba olabilir, bu yüzden süreci basitleştirmek için başka araçlar geliştirilmiştir. Bu eşitsizliği düzene sokmanın bir yolu, S2F modeli tarafından tahmin edilen fiyatın mevcut Bitcoin fiyatına bölünmesi ve ardından bu değerden çıkarılmasıyla hesaplanabilen S2F katının tanımlanmasıdır.

Bu değer negatifse, Bitcoin değeri düşük değer olarak kabul edilebilirken, pozitif bir katsayı aşırı değerlendiğini gösterir.

Bitcoin biraz gecikiyor

Twitter’daki Stok-Akış çoklu (@ s2fmultiple) botuna göre, son kontrol fiyatı 7.343,16 dolar ve tahmini fiyatı 8.569.50 dolar. Bitcoin’in şu anda S2F katı -0.15 değerinde. Daha önce değindiğimiz gibi, bu bir boğa göstergesi olarak kabul edilecek, çünkü Bitcoin şu anda model fiyatın gerisinde kalıyor.

Mevcut durumda, Bitcoin son üç gündür (03 Ocak 2020’den beri) yükseliş momentumu gösterdi. Bu dönemde, varlık 6.900 doların biraz altından mevcut değeri 7.400 dolarının üzerine çıktı. Benzer şekilde, son üç günde S2F katının kademeli olarak sıfıra yaklaştığını ve 03 Ocak’ta -0.21’den dün -0.16’ya, bugün ise -0.15’e kadar yükseldiğini gördü.

Bununla birlikte, Aralık 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana, S2F Çoklu Twitter botu her zaman negatif bir S2F çoklu değeri üretti, bu da S2F modelinin son iki ay boyunca Bitcoin’in değerini sürekli olarak fazla tahmin edilmiş olduğunu gösteriyor. Buna nazaran, hiçbir model mükemmel değildir ve tüccarlar ticaret kararlarının temeli olarak sadece bu tahminleri kullanarak işlem yapmaktan kaçınmalıdır.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin