featured

Bu ülkede kripto yoluyla ödemeler yasaklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıkları hakkında yeni yeni kararlar piyasaya yayılıyor. Asya’nın önemli ülkelerinden biri olan Tayland, kripto ekosistemi hakkında çok tartışılacak bir karara imza attı. Ekonomi olarak bölgenin önemli işlerine imza atan ülke, kripto alanında da faaliyet gösteriyor. Ancak son kararı ülke içinde yatırım yapan kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Çarşamba günü, kimsenin beklemediği bir karara imza attı. Komisyon, mal ve hizmet ödemelerinde dijital varlıkların kullanımını yasaklayan emirler yayınladı. Ayrıca yasak 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

Tayland’ın aldığı kararın bie benzerini ülkemizde de görmüştük. Aslında bu tamamen alışverişin önüne geçmek. Yani kripto varlıklar bir yatırım aracı olarak kullanılması anlamına geliyor.

Diğer yandan Tayland hükümetinin kripto ödemelerine karşı duruşuyla uyumlu. Tayland Bankası, aracı yasal ihale olarak desteklemediği konusunda defalarca ısrar etti. Yasak ayrıca , SEC’den, mal ve hizmet satın alırken belirteçlerin kullanımını düzenlemeye bakacağına dair yorumlanıyor.

Tayland’da finansal istikrarı korumak için yasaklıyor

SEC, kripto ödemelerinin Tayland’ın ekonomik istikrarını bozabileceğini düşünüyor. Bu duruş muhtemelen son zamanlarda kripto piyasasında görülen büyük miktarda oynaklık tarafından motive ediliyor. Bu da ortamın ihale olarak kullanılmasını imkansız kılıyor.

Tayland hala kripto dostu düzenlemeye sahip

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, her ne kadar ödemeler konusunda yasaklasa da ülke aslında kripto dostu. Yasal ihale olarak kripto yasağına rağmen, Tayland hükümeti hala kripto kullanımını teşvik eden yasalara sahip. Son zamanlarda hükümet, kripto yatırımları için planlanan %15’lik vergiyi kaldırmıştı. Bunun yerine belirli kripto borsalarındaki işlemlerden katma değer vergisinden muaf tutulmuştu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin