Fas Kuzey Afrika'da kripto ticaretini domine ediyor
Fas Kuzey Afrika'da kripto ticaretini domine ediyor

Bu ülkede kripto para ticareti tavan yaptı: Bölgesinin lideri!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fas Döviz Bürosu, herhangi bir finans kuruluşunun desteklemediği ödeme sistemlerini desteklemeyeceğine dair görüş bildirmesine rağmen, Kuzey Afrika ülkesinde kripto kabulü çok yüksek seviyelerde olmaya devam ediyor.

Fas kriptoyu benimsemede çok hızlı

Singapur merkezli kripto para toplayıcı Triple A tarafından yayınlanan verilere göre, ülkenin yaklaşık 900 bin vatandaşı Bitcoin sahibi. Bu, ülkenin Kuzey Afrika’daki ülkeler arasında ilk sırada yer aldığı ve dünyanın en büyük 50. dijital varlık sahibi olduğu anlamına geliyor.

Eşler arası bir BTC ticaret izleme platformu olan Useful Tulips’ten gelen bir başka veri de daha önceki verileri destekleyerek ülkenin 2021’de bölgede Bitcoin ticareti için ilk sırada olduğunu belirtti. Ancak veriler Orta Doğu’ya genişletildiğinde ülke sadece Suudi Arabistan’ın gerisinde kalıyor.

Useful Tulips verileri, Mısır’ın Fas ile BTC ticaretini de yakalamaya yakın olduğunu ortaya koydu. Verilere göre Mısır, 30 günlük bir dönemde Bitcoin işlemlerinde Fas’ın seviyesine ulaşmaktan 20.000 dolar uzakta.

İlginç bir şekilde, her iki ülkede de kripto ticareti yasak.

Ülke, Bitcoin madenciliği ve ticaretine kesinlikle karşı çıkarken, Harmattan Energy adlı bir grup, kripto madenciliği amacıyla Sahra bölgesi Dakhla’da 900 MW’lık bir rüzgar sahası inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak hükümetin sektöre yönelik düşmanlığı nedeniyle grup, sitenin kullanımını kamuya açıklayamıyor.

Nijerya, Afrika’da bir numara olmaya devam ediyor

Afrika genelinde Bitcoin ticaret hacmindeki liderler Nijerya, Kenya, Gana ve Güney Afrika gibi dört güçlü ülke arasında kaldı.

Önceki yıl boyunca, üç aylık Bitcoin ticareti raporları her zaman yukarıda belirtilen ülkelerin egemenliğini öne çıkardı. Bununla birlikte Nijerya 2021’de art arda birinci, ardından Kenya gelirken, Gana ve Güney Afrika genellikle üçüncü ve dördüncü sıralar için savaşıyor.

Yetkililerin kara para aklama konusundaki endişelerine ve sektörün denetimsiz olmasına rağmen, artan enflasyon gibi ekonomik krizlerin seviyesi, meraklıları kripto ticaretine yöneltti.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin