Bu ülke kripto şirketlerinin merkezi olmak için kolları sıvıyor
Bu ülke kripto şirketlerinin merkezi olmak için kolları sıvıyor

Bu ülke kripto şirketlerinin merkezi olmak için kolları sıvıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Singapur para otoritesi (MAS), yerli ve yabancı şirketlerin sorunsuz kullanabilecekleri kripto paralar için yasalar oluşturmayı hedefliyor. Bu şekilde ülke, bir zamanlar Çin’in yerini alarak kripto ticaretine odaklanma planları yapıyor.

Singapur para otoritesi MAS kripto paraları tartışıyor

Ravi Menon liderliğindeki Singapur finans otoritesi MAS, kısa süre önce kripto para birimleri ve bunların olası benimsenmesi hakkında açıklamalar yaptı. Menon’a göre, MAS kripto pazarından yararlanmaya çalışacak ve komşu ülkelerin yaptığı gibi düzenlemeyecek. Menon, kripto para endüstrisinin, üzerinde çalışılması gereken geleceğe dönük bir yatırım olduğuna inanıyor.

Kripto ticaretini güçlendiren yasalar sayesinde ülke kripto hareketinin ön saflarında yer alıyor. Vergi daireleri de geleceğin finansal teknolojisini engellememek için kripto ticaretine adapte oldular.

MAS, şirketlerin kripto para ticareti yapmak için tüm gerekliliklere uymasını sağlamak adına kararlı bir yasa paketi oluşturuyor. Finans ajansının CEO’suna göre MAS, kripto paraları desteklerken onlarla ticaret yapmanın risklerini unutmadan bir yasa geliştirmeye çalışıyor.

Menon, yasa dışı işlemleri önlemek için Singapur’un bu yeni kripto ticaretinde güvenliği artırması gerektiğine de dikkat çekiyor. Ülke, başkentine Binance ve Gemini ile başkentinden daha fazla kripto yatırımcısını çekiyor. Her iki kripto ticaret platformunun da yerleşik yasalara uyum sağladıkları sürece ülkede faaliyet göstermesine izin verileceği söyleniyor.

Asya ülkesinde MAS’ın lisans sürecini hızlandırması talep ediliyor

Ocak 2020’de finans otoritesi MAS, kripto para birimleri ile faaliyet gösteren şirketler için bir yasa çıkardı. Bu şirketler bir ödeme sistemine kaydolmak zorundalar. Ajansın kontrol ettiği rakamlara göre, ülkede faaliyet göstermek için 400’den fazla kripto şirketi başvuru yaptı.

Bununla birlikte, Singapur’daki bu kripto şirketlerinin çoğu, sürecin yavaş olduğunu göz önünde bulundurarak hala lisans onayını bekliyor. Diğer birkaç şirket ise yasal sorunlar veya düzenleyici kurumun talep ettiği şartları karşılamadıkları için dilekçeyi geri çekti.

Bazı ulusal raporlar, DBS Group gibi büyük bankaların, IBM ve OCBC gibi kripto paraları kullanmak için lisans aldığını gösteriyor. Binance Holding, Singapur’daki düzenleyici kararları bekleme sürecini devam ettiriyor. MAS’ın kripto para birimleri için oluşturduğu tüm bu yasalar, ülkeyi kısa sürede bir güç merkezi haline getirebilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin