Bu üç metrik Bitcoin alan yatırımcıların fiyat performansına işaret ediyor
Bu üç metrik Bitcoin alan yatırımcıların fiyat performansına işaret ediyor

Bu üç metrik Bitcoin alan yatırımcıların fiyat performansına işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin satın alan kişilerin yaşam kalitesini hiç düşündünüz mü? Yaşam kalitesi derken,tahmin edebileceğiniz gibi, burada basitçe Bitcoin HODLerlerının ne durumda olduğuna işaret ediliyor. Başarılılar mı? Panik mi yapıyorlar? Mutlular mı?

Üç önemli işaret

Yukarıda belirtilenler, üç önemli ölçüt dikkate alınarak değerlendirilebilir veya bilinebilir.

Başka bir şekilde “Harcanan Çıktı Kâr Oranı” olarak da bilinen SOPR, Bitcoin’i çeşitli fiyat noktalarında satın alan kullanıcıların kâr eip etmedddiklerini belirlemek için kullanılan bir ölçümdür. Genel olarak, bir satış söz konusu olduğunda, Bitcoin satın alan birçok kişi zarar görür. Bununla birlikte, bu tür satışlar sırasında Bitcoin satın alan kişiler, fiyat söz konusu satıştan geri döndükten sonra kâr elde edecekler.

Benzer şekilde, Bitcoin için saatlik SOPR oranı, Mayıs 2020’den beri görülmemiş bir seviyeye, yeni bir yüksekliğe ulaştı. Bu, birçok insanın kâr ettiğini gösteriyor.

Başka bir metrik

Sonra MPL, yani Hareketli Kârlar ve Zararlar var. Bu metrik, yukarıda listelenenlere benzer, ancak kârları ve zararları ölçme şekli bakımından farklıdır. SOPR, satın alma sırasındaki Bitcoin’in fiyatını ve mevcut fiyatı dikkate alırken, MPL, insanların kârlarını nakde çevirip çekmediklerini vurgular. Bu metrik, yukarıdaki metriğe atlama taşı olarak düşünülebilir.

Bunu kullanarak, belirli bir rallinin [geçici] bir sona gelip gelmediğini söyleyebiliriz. Yazının yazıldığı sırada MPL, kârların artarken zararların hızla azaldığının altını çizdi. Bu ne anlama geliyordu? İnsanların gerçekten de para kazandığını ancak bu kazanımın vahşi bir hızda olmadığını vurguluyor.

Korku ve açlık endeksi

Son olarak, FGI [Fear Greed Index], topluluğun aşırı açgözlülükle ilgili bir piyasa duyarlılığını fark ettiğini gösterdi. Bu beklenen bir durumdu, özellikle de Bitcoin fiyatındaki artış nedeniyle insanlar bu yeni keşfedilen yaşam kalitesinden zevk alıyor gibi görünüyor.

Aslında, kripto para biriminin değeri, 12.400 $’lık göze çarpan bir direnci aşarak, bunun çok ötesine geçerek umut vadediyordu. Bununla birlikte 13.900 dolar, Bitcoin’in yolunda önemli bir direnç olacak ve bu seviye kırılırsa, 15.250 dolar seviyesi dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyatı için bir sonraki hedef olacak.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin