Max Keizer’den bomba Bitcoin tahmini: “Rekora gidiyoruz!”
Bu üç kilit metrik Bitcoin’de bir boğa koşusuna işaret ediyor

Bu üç kilit metrik Bitcoin’de bir boğa koşusuna işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, son aylarda Mart ayının en düşük seviyelerinden 12 bin 500 dolara doğru güçlü bir yükseliş yaşadı. Ancak herkes BTC’nin makro eğiliminin olumlu olduğuna ikna olmuş değil.

Kimi analistler Bitcoin’in henüz kendisini 11 bin.500 dolar ve 12.000 doların üzerinde sağlam bir şekilde kurmadığına işaret ediyor.

Bu iki seviye, 2017’nin en yüksek seviyelerinden bu yana bir makro zaman diliminde teknik öneme sahip.

Yine de üç önemli neden, yukarıda belirtilen dirençleri geçememesine rağmen Bitcoin’in makro eğiliminin olumlu olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’in makro trendinin boğa olmasının üç temel nedeni

Bitcoin’in makro eğilimi, yaz rallisi sırasında çok önemli teknik seviyelerin üzerinde tutunmamasına rağmen yükselişini sürdürüyor. Bir kripto varlık analisti geçtiğimiz günlerde, bir makro zaman diliminde Bitcoin için yükselişe işaret eden birden fazla neden olduğunu gösteren bir dizi grafik ve tweet paylaştı.

Bu nedenlerden üçü aşağıdaki şekilde yer alıyor:

  1. Bitcoin, makro 1.000 aralığının ortasını desteğe çevirdi, yani 14.000 dolarlık yüksek aralıkları test etmeye hazır görünüyor.
  2. Bitcoin geçtiğimiz günlerde Aralık 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolardan kaynaklanan çok yıllık düşüş trendini kırdı. Düşüş trendi, Temmuz ayı sonlarında Bitcoin tarafından yeniden test edilerek destek görevi gördüğünü gösteriyor.
  3. BTC, Mart ayında Fibonacci Retracement seviyesine geri döndü ve zamanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru bir “dürtü dalgası” olacağını gösterdi..

Image

Zincir içi trendler ne diyor?

Temel zincir içi trendler, yukarıda belirtilen traderın ortaya koyduğu olumlu duygu ile aynı fikirde.

Glassnode, BTC balinalarının sayısının 2018’in en düşük seviyelerinden bu yana güçlü bir eğimde olduğunu bildirdi.

Image

Bitcoin büyümesini destekleyen diğer zincir içi trendler arasında, gerçekleşen üst sınırda bir artış ve fiyat artışını desteklemesi gereken borsalarda azalan BTC sayısı yer alıyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin