Bitcoin yatırımcıları dikkat: Mart ayından beri en sert çöküş geliyor!
Bitcoin yatırımcıları dikkat: Mart ayından beri en sert çöküş geliyor!

Bu tahmin gerçekleşirse Bitcoin uzun vadede bir çöküş yaşayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç gün içinde, analistler Bitcoin ‘de (BTC) yükselişe geçti. Varlığın son birkaç aydır görülen düşüş eğiliminden sonra daha yüksek patlama eşiğinde olduğunu iddia etti.

Duygudaki bu değişime rağmen, tanınmış bir analist kripto para çizelgelerine yakından bakmanın akıllıca olduğunu iddia etti. Çünkü tarihsel teknik faktörlerin bir araya gelmesi nedeniyle BTC’nin “kıyametin” eşiğinde olduğunu iddia ediyor. İddia edilen bu durum, mevcut seviyelerini koruyan BTC’nin hala uzun vadeli yukarı yönlü momentumda olduğunu gösterirken, Bitcoin’in 1.000 dolara kadar çökeceği anlamına geliyor.

Mevcut seviyeler tutulmazsa Bitcoin 1.000 dolara düşecek

Bitcoin’in 8.000 dolar ile işlem yaptığı haftalarda 6000 doları göreceğini söyleyen analist Velvet, kısa süre önce BTC’nin “kıyamet”in eşiğinde olduğunu kaydetti.

Velvet’in analizini ilettiği aşağıda görülen tweet’te Bitcoin’in 100 haftalık hareketli ortalamanın (şu anda 7.000 dolar) üzerinde düşük işlemler gördüğü tasvir edildi. Bu, bir haftalık Göreceli Güç Endeksi ve MACD’nin, piyasaları engellemede önemli rol oynayan temel tarihsel desteklere oturduğundan bahsetmiyoruz.

https://twitter.com/888Velvet/status/1211725108773040128

Bu seviyeler makro bazda kaybolursa ve Bitcoin, bir dizi kripto para analistinin beklediği gibi 5.000 dolara düşerse, Elliot Wave analizinde “C-dalgasını” i teyit ederek “yukarı doğru ivmeyi kaybettiğimizi” doğrulayacağını iddia ediyor. Bu da varlığı zamanla 1.000 dolara düşme ihtimalini gösteriyor.

Bitcoin fiyatının mevcut seviyeleri tutunması durumunda, Mart ayına kadar varlığın mevcut seviyelerden 20.000 dolara kadar yani % 170 oranında daha yüksek bir seviyeye çıkması da ihtimaller dâhilinde bulunuyor.

Analist CryptoThies geçtiğimiz günlerde 6.400 dolarlık derinliklerden neredeyse % 15’lik güçlü toparlanmaya rağmen, MarketGod olarak adlandırılan göstergesinin Aralık mumuna hala bir “sat” sinyali verdiğini belirtti.

MarketGod göstergesi, bu makro trendleri Bitcoin fiyatının geçmişinin son altı yılında 4/4 olarak adlandırıyor. Ve en son “satış” sinyalini oldukça güçlü hale getirdiğini, çünkü aylarca daha aşağı yönlü olduğunu ima ediyor.

Bu, MACD, aylık Bitcoin grafiğinde son zamanlarda düşüş gösteriyor. Bu düşüş geçişi, en son 2018 yılının Haziran / Temmuz aylarında görülmüş ve önceki yılın sonunda görülen % 50’lik düşüş öncesinde böyle bir tahminde bulunulmuştu.

ethereumworldnews


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin