Binance borsasının stablecoin’i BUSD, yeni ağına kavuştu…

Bu stablecoin’de işlem hacmi bir anda arttı, işte nedeni…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında stablecoin’lerin yeri her zaman başka olmuştur. Endüstri içinde varlıkların değerlenmesi dikkat çekerken, asıl büyüme sabit varlıklarda oldu. Geleneksel paraları daha fazla tehdit eden stablecoin varlıkları, gündemden hiçbir zaman düşmedi.

Stablecoin piyasasının en büyük darbe gördüğü zaman dilimi ise Mayıs 2022 oldu. Çünkü Terra’nın çöküşü varlıkları büyük ölçüde yıprattı. Şimdi ise toplanma yeniden görülüyor. Ayrıca borsaların kendine ait stablecoin’leri de yeniden revaçta oldu.

Stablecoin market sıralaması

Son olarak piyasanın önde gelen kripto para borsasına ait oldu BUSD, büyük bir büyüme kaybetti. İşlem hacmi kimsenin beklemediği kadar devasa boyutlara ulaştı.

Binance’ın stablecoin’i bir anda arttı

BUSD’nin işlem hacminde yüzde 70’lik bir artış kaydedildi. 6 Eylül Salı günü gelen bu artış ise Binance tarafından yapılan bir duyuru ile gerçekleşti.

Binance yaptığı duyuruda, kullanıcıların Binance USD’ye yeni bir dönüşümü tanıttı. Borsa üzerinden USDC, USDP ve TUSD gibi stablecoin’lerin otomatik dönüşümü olabilecek.

Kullanıcılar için likidite ve sermaye verimliliğini artırmak amacıyla yapıldığı belirtildi. Ancak bu geçişin ay sonunu bulacağı söylendi. Binance, 29 Eylül 2022’de yeni sistemin yürürlüğe gireceğini ekledi. Dönüşüm oranı 1:1 olarak sabitlendi. Bu işlemden sonra kullanıcılar platform üzerinden konsolide BUSD bakiyesi ile işlem yapabilecekler.

Kripto borsasının yaptığı duyurudan sonra stablecoin BUSD bir anda fırladı. BUSD’nin 24 saatlik işlem hacmi %70 arttı. Şu anda ortalama 8.4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. BUSD, yaklaşık 19.4 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin