Dikkat! Ethereum havuzu hack saldırısına uğradı: İşte bilanço…

Bu seferki saldırı kimlik avı: Uniswap kullanıcıları büyük kayıp yaşadı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hack saldırılarının ardı arkası kesilmezken piyasa düşüş için bahanesini bulmuş oluyor. Son saldırıya maruz kalanlar ise Uniswap kullanıcıları oldu. Uniswap V3 kullanan bazı kişiler bir kimlik avı saldırısına uğradı. Saldırgan, yaklaşık 8.1 milyon dolar değerinde 7.500’den fazla ETH çaldı.

Birkaç kullanıcı, Uniswap V3 protokolünü kullanarak bir kimlik avı saldırısı yaşadıktan sonra ETH’yi kaybetti. Çok sayıda kaynak, 7.500’den fazla ETH’nin çalındığını söylüyor. 

Olayın, kurbanların kötü niyetli işlemleri onaylamasından ziyade, Uniswap protokolünün kendisiyle hiçbir ilgisi yoktur.

Uniswap saldırı altında

Binance CEO’su Changpeng Zhao, 12 Temmuz’da, borsanın Uniswap V3’te potansiyel bir istismar tespit ettiğini ve çalınan fonların karıştırma hizmeti Tornado Cash aracılığıyla aklandığını vurgulayarak tweet attı.

Tornado Cash, siber saldırganların en çok kullandığı para birimi. Her saldırının altından çıkan TORN, gizlilik ve takip edilmemesi sayesinde tercih ediliyor. Son Uniswap olayında da bunu görebiliyoruz.

MetaMask’tan güvenlik araştırmacısı Harry Denley, 11 Temmuz’da 73.399 adrese kötü amaçlı bir token gönderildiğini belirtti. 

Uniswap yaratıcısı Hayden Adams, saldırının kimlik avı içerdiğini ve protokolün kendisiyle hiçbir ilgisi olmadığını doğruladı. Kullanıcıları kimlik avı girişimlerine karşı dikkatli olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırdı. Akıllı sözleşme kontrol edildi ve iyi görünüyor.

Olay, kimlik avı saldırıları hakkında daha fazla farkındalık ihtiyacının altını çiziyor. Bu hırsızlık yöntemi, şüphelenmeyen bireyleri hedef almanın popüler bir yolu olmaya devam ediyor ve bir dizi önemli varlık etkilendi.

Kimlik avı saldırıları NFT ve DeFi pazarını rahatsız ediyor

Kötü bir aktörün kripto pazarında hırsızlık yapmasının birçok yolu vardır. Ancak kimlik avı en popüler yöntemlerden biri haline geldi. Ne yazık ki, bu durumda, dikkatli olmak büyük ölçüde kullanıcının sorumluluğunda. Birçok kullanıcı hala meşru olduklarını düşünerek kötü niyetli bağlantılara tıklıyor. Sonuçta DeFi ve NFT gibi her platformda kimlik avından rahatsızlık duyuyor.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin