featured
2022’de %230 Arttı, Yeni ATH gördü: Bu şaka kripto parası, Shiba ve Doge ile rekabet edebilecek mi?

2022’de %230 Arttı, Yeni ATH gördü: Bu şaka kripto parası, Shiba ve Doge ile rekabet edebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 şüphesiz önemli bir yükseliş yılı olarak kaldı. Şimdi kripto tüccarları buna alıştı ve her zaman astronomik kârlar bulmak için yeni yerler aramaya devam ediyor. Bu yazıda Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi günümüzde muazzam bir popülarite kazanan ve gelecekte astronomik kazançlar üretme potansiyeline sahip bir şaka kripto parasını inceliyoruz.

Dogecoin (DOGE)

Astronomik kazançların hikayesi, muazzam bir yükseliş gören ilk şaka kripto parası olan Dogecoin (DOGE) ile başlıyor, ancak ne yazık ki 1 dolarlık hedefini sadece 26 sentle kaçırdı. Kripto para Aralık 2013’te üç ortak, Billy Markus, Oregon ve Jackson Palmer tarafından oluşturuldu. Kripto para, ünlü “Doge” İnternet temasına dayalı bir “şaka” olarak tasarlandı. Dogecoin, sevimli bir Japon köpek ırkı olan “Shiba Inu”ya sahip.

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in babası olarak biliniyor. Bu unvanı, Doge’ye olan tutarlı desteği ve tweet’lerinin özellikle Dogecoin’in fiyat hareketini nasıl etkilediği nedeniyle kazandı. Elon Musk, 2019’dan beri Dogecoin’in sıkı bir destekçisi.

İşte Dogecoin’i destekleyen ilk tweet’i:

Ancak o zamanlar kripto piyasası şimdiki kadar tanınmamıştı. Bu nedenle, tweetlerinin fiyat hareketi üzerinde fazla bir etkisi yoktu. 2021’de kripto piyasası muazzam bir genişleme görürken, Elon Musk tweet’leriyle piyasaları hareketlendirme gücüne kavuştu.

Elon Musk’ın Dogecoin hakkında sürekli tweet’lerini takiben insanların çoğu 2021’de parayı almak için koşturdu. İnsanlar şaka tokeninin 1 $ seviyesine ulaşacağına inanıyordu, ancak ne yazık ki, 8 ay önce 08 Mayıs 2021’de kaydedilen tüm zamanların en yüksek (ATH) fiyatı olan 0,7376 $’dan keskin bir düşüş yaşadı. Keskin düşüş, Elon Musk’ın “Saturday Night Live”da “Side Hustle” olarak adlandırılan Dogecoin’den sonra geliyor. 14 Ocak’ta Elon Musk, Tesla’sının artık bir ödeme yöntemi olarak Dogecoin’i kabul ettiğini doğruladı.

Shiba Inu (SHIB)

Aynı gün, yatırımcıların radarına başka bir şaka tokeni girdi ve bu, kendisini “Dogecoin Katili” olarak nitelendiren ünlü “Shiba Inu (SHIB)” kripto parasından başkası değildi.

Tüccarlar o gece DOGE’deki pozisyonlarını geri çekmişlerdi ve bir milyoner olmak için gelen başka bir fırsatı kaçırmak istemedikleri için SHIB tokenlerini satın almak için acele ettiler. Sonuç olarak, SHIB fiyatı çılgın bir patlama yaşadı.

Bu olayın ardından Vitalik Buterin, coin’in toplam arzının neredeyse %40’ını yakarak Shiba Inu’ya daha fazla maruz kalma sağlıyor. Kalan arz, “Hindistan Covid Yardım Fonu” nun birincil hamle olduğu hayır kurumlarına bağışlandı. Bu bağış ve yakmanın ardından, The Wall Street Journal, Bloomberg, The Fortune, vb. gibi tüm medya devleri, şaka kripto parasıyla daha fazla maruz kalma sağlayan SHIB tokenini gündeme taşımaya başladı. Sonuç olarak SHIB’nin fiyatı fırladı.

Bu devasa boğa rallisi sırasında, bir SHIB takipçisi Elon Musk’a elinde kaç SHIB tuttuğunu tweet yoluyla sordu. Cevap, Elon Musk tarafından açık ve netti ve bu “SIFIR” idi.

Çoğu tüccar Elon Musk’ın Tweet’inden sonra korktu, ancak Shiba Inu’nun fiyatı hiçbir güçlü tepki göstermedi ve yukarı yönde ilerlemeye devam etti.

Elon Musk’ın olumsuz yanıtı, aşağıdaki iki güçlü nedenden dolayı Shiba Inu’nun fiyatını etkilemedi:

  • Shiba Topluluğu (genellikle SHIB Ordusu olarak anılır)
  • Shiba Inu’nun yardımcı programı

Shiba Inu da “ŞAKA” olarak başladı ama artık şaka değil. Dogecoin’den farklı olarak, SHIB tokeninin arkasındaki ekip, SHIB Ekosisteminin büyümesi ve SHIB Topluluğu için harika şeyler üzerinde gece gündüz çalışma konusunda ciddi.

Shiba Inu’nun ekibi şu anda bir Avustralya Şirketi olan Playside Studios ile Activision’ın eski Başkan Yardımcısı William Volk’un gözetiminde Çok Oyunculu Tahsil Edilebilir Kart Oyunu üzerinde çalışıyor.

Yeni gözde şaka kripto parası: Baby DogeCoin (BabyDoge)

DOGE ve SHIB’den sonra piyasada BabyDoge adında yeni bir kripto köpeği var. Baby DogeCoin (BabyDoge), babası “Dogecoin” in adımlarını takip ediyor ve günümüzde muazzam bir popülerlik kazanıyor ve tüccarların çoğu şu anda talep gösteriyor. Sebebi ise açıkçası “astronomik kazanımlar” yakalamak.

Coinmarketcap verilerine göre Babydoge, 2022’nin ilk on gününde %143’lük sıçrama yaparak potansiyelini yakın zamanda kanıtladı.

Coinmarketcap’a göre, yıla 0,000000001903 dolardan başladıktan sonra, yavru köpek 0,000000006037 dolara yükseldi – bu sadece 17 günde %230 artış. 16 Ocak’ta Babydoge, 0.000000006599 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) yaptı. Kripto paranın piyasa değeri 1,5 milyar doları geçti, kripto para Coinmarketcap’ta 268.026 kişilik izleme listesinde yer alıyor.

Yeni Yıl 2022, genel kripto piyasası için korkunç bir şekilde başladı. Yine de BabyDoge, hızlanmayı başaran ve trendi alt üst ediyor gibi görünen birkaç varlıktan biriydi. Bununla birlikte, tokenin dolaşımda yeterli kaynağı var, yani 268,40 katrilyon Baby DogeCoin.

Baby DogeCoin, tokenin arkasındaki ekibin, 2 Ocak’ta yakılan cüzdana 11,50 milyon dolar olduğu tahmin edilen 5 Katrilyon Baby Doge Coin’in işlemini onaylamasının ardından yatırımcıların dikkatini çekti.

Daha sonra BabyDoge, sahipler açısından SHIB’yi geride bıraktığı konulu bir manşet daha attı. 10 Ocak’taki haberin ardından BabyDoge, Ethereum’u (ETH) ilk kez geçti ve ilk 1000 cüzdan arasında en çok işlem gören token oldu.

Baby DogeCoin ayrıca Shiba Inu’nun toplam sahip sayısını da değiştirdi. Babydoge’un 1,2 milyon sahibi varken, SHIB 1.140.000’den fazla kişi tarafından tutuluyor.

Babydoge, rakipleri SHIB ve Doge ile karşılaştırıldığında muhteşem bir performans sergiliyor, Daha fazla borsa listelemesi ve daha iyi ek yardımcı program, tokenin Shiba Inu’nun yerini almasına şüphesiz yardımcı olacaktır.

BabyDoge’un şu anda muazzam kazançlar sağladığına şüphe yok, ancak geçmişe baktığımızda, hangi kripto para birimini kovaladığınızın veya hangi amaçla kullandığınızın bir önemi olmadığı sonucuna varıyoruz. Yatırım yapmadan önce, her zaman araştırmanızı yapın, çünkü bu tür şaka paraları genellikle abartılarla desteklenir ve “hype” ortadan kalktığında, fiyat sıfıra yaklaşarak tüm yatırımınızı kaybetmenize neden olabilir.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin