Bu Romanya üniversitesi kripto ödemelerini kabul ediyor
Bu Romanya üniversitesi kripto ödemelerini kabul ediyor

Bu Romanya üniversitesi kripto ödemelerini kabul ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Romanya’daki yerel bir devlet üniversitesi, öğrencilerin kripto para birimini kullanarak ücret ödemelerine izin veren ülkedeki ilk üniversite oldu.

Bitcoin’in kabulü artıyor

Giderek daha fazla şirket, firma ve kamu kurumu dijital para birimlerinin ödemelerini kabul etmeye çalıştıkça, kripto para dünyasında benimsenme giderek artıyor.

Romanya’daki bir devlet üniversitesi, öğrencilerden kabul için ödeme yapmak üzere kripto para kabul edeceğini duyurdu.

Duyuruya göre, Lucian Blaga University of Sibiu (LBUS), ülkede kripto para birimi ödemelerine izin veren ilk üniversite olacak. Üniversite, yıl ortasında kripto kabul edecek yeni ödeme sistemini hayata geçirmeyi planlıyor ve 11.000’den fazla öğrenciye alternatif ödeme sistemi sunuyor. Öğrenciler, üniversitenin ülkenin ulusal fiat para birimi olan Romen leyine dönüştürebileceği Elrond (EGLD) ile ödeme yapabilecekler.

Üniversite direktörü Sorin Radu, yenilikçi ödemelere yönelik heyecan verici adım hakkında şu yorumu yapıyor:

“Üniversitemiz toplumun ve yerel işletmelerin destekçisi olmuştur ve olmaya devam edecektir ve Elrond ile bu ortaklığı geliştirme kararı bu stratejinin bir parçasıdır.”

Geleneksel ödemelere alternatif olarak kripto para birimi

Üniversite ve ortakların kripto para birimini kabul etme seçeneği sunması için, mevzuat, kripto para biriminin satın alınmasının hem müşterinizi tanıyın (KYC) hem de kara para aklamayı önleme (AML) protokolleri ile izlenmesini gerektiriyor.

Üniversitenin kabul edeceği kripto para birimi, 2019’da Binance’in ilk borsa teklifinden (IEO) başlatılan startup Elrond ile ortaklaşa çalışıyor. Başlangıç, Transilvanya’daki yerel üniversite mezunlarını da kapsayacak şekilde büyüdü. Üniversitelere odaklanan Elrond, LBUS ile daha fazla ortaklık stratejileri yürütmeyi hedefleyeceğini söyledi.

coininsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin