Bu rapora göre, Bitcoin madenciliği enerji tüketimi şaşırtıcı oranlarda!
Bu rapora göre, Bitcoin madenciliği enerji tüketimi şaşırtıcı oranlarda!

Bu rapora göre, Bitcoin madenciliği enerji tüketimi şaşırtıcı oranlarda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Madencilik Konseyi tükettiği enerji nedeniyle eleştiriye uğrayan BTC madenciliğiyle ilgili fikir belirten rapor yayınladı. Yayınlanan raporda Bitcoin madenciliğinin, dünyanın boşa harcanan enerjisinin yalnızca %0,38’ini tükettiği belirtildi.

Rapora, 188 TW/s’de Bitcoin madenciliğinin, verimsizlikler nedeniyle boşa giden küresel 50.000 TW/sa enerjinin yalnızca % 0,38’ini oluşturduğu yazıldı. Diğer bir kaynağa göre ise dünya çapındaki enerji tüketimine kıyasla, Bitcoin madenciliği yalnızca %0,12’lik orana sahip.

BTC enerji tüketimi nedeniyle çevrecilerin sert eleştirilerine maruz kalıyor. Varlık, bu yıl Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldikten sonra çevresel baskılarla karşı karşıya kaldı. Enerji tüketimi konusundaki tartışmalar kısmen Bitcoin’in değerindeki düşüşünü etkileyen faktörlerden biri oldu.

Rapor ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen enerjinin neredeyse %65’inin kaybolduğunu veya boşa gittiğini söylüyor. Bu durumda, BTC ağı potansiyel olarak ABD’nin boşa harcanan enerjisinin yalnızca %2,8’ini kullandığı sonucuna ulaşılıyor.

Ayrıca, BMC, şu anda Bitcoin madenciliğinin gelen tepkilerin sonucunda büyük ölçüde yenilebilir kaynaklara dayandığını belirtti. Çin, Bitcoin madenciliğini yasakladıktan sonra yenilenebilir kaynaklara yöneldi. BMC gerçekleştirilen forum kapsamındaki şirketlerin madencilik operasyonlarını güçlendirmek için yeşil kaynakların %65,9’unu kullandığını iddia etti.

BMC Ceo’su Michael Saylor Bitcoin madenciliğiyle ilgili şunları söyledi:

BTC madenciliği herhangi bir ülkeden daha sürdürülebilir değil. Aynı zamanda daha verimli enerji kullanımı var. Diğer endüstrilere kıyasla ihmal edilebilir enerji kullanımına sahip.

BMC’ye göre, Bitcoin’in enerji kullanımıyla ilgili çalışmalara devam ederek gelecekte kullanım daha da azaltılmalı. Benzer şekilde, konsey ayrıca yenilenebilir kaynakların kullanımının artmasının kripto paranın çevresel etkisini azaltacağını da söyledi.

Konsey Haziran ayında, varlığın kurumsal olarak benimsenmesinin artması ve gelen tepkiler sonucu kuruldu. BTC enerji tüketimi sebebiyle elektrikli araç üreticisi Tesla, Bitcoin ödemelerini askıya aldı. Ancak CEO Elon Musk, gruba desteğini dile getirdi.

Artan Bitcoin fiyatlarının ortasında, varlık madenciliği gücü de artıyor. Son olarak 24 Ekim 2021 itibariyle, Bitcoin hash oranı 151,21 EH/s’de, tüm zamanların en yüksek madencilik gücü olan 188,66 EH/s’den sadece %22 daha düşüktü. Veriler potansiyel olarak madencilikte yaşanan aksamanın artık sektörün gerisinde kaldığını ortaya koyuyor.

 finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin