Bu rapor kripto kullanımını gözler önüne seriyor: İşte dikkat çeken detaylar

Bu rapor kripto kullanımını gözler önüne seriyor: İşte dikkat çeken detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılında kripto varlıklara olan ilgi günden güne ilerliyor. Özellikle de bazı bölgelerde kripto kullanımı daha çok artıyor. Bireysel yatırımcıların benimsemesi süreci daha da hızlandırıyor. En çok tercih edilen bölgeler ise genellikle gelişmekte olan ülkeler oluyor.

Son yapılan bir anket çalışmasına göre kripto işlemlerinin arttığını gösteriyor. Raporda Latin Amerika ülkeleri üzerinde bir çalışma yapıldı. Sonuçların olumlu çıkması ise aslında kimseyi şaşırtmadı.

Dijital ödeme devi Mastercard tarafından yürütülen son ankete göre, Latin Amerikalı tüketicilerin %51’i kripto varlıklarla en az bir işlem gerçekleştirdi ve %33’ten fazlası günlük satın alma işlemleri için stablecoin kullanıyor.

“Yeni Ödemeler Endeksi 2022” başlıklı çalışma, kripto para birimleri, DeFi çözümleri, blok zinciri ve NFT’ler gibi finansal yeniliklere odaklanıyor. Yapılan çalışma ortaya çıkan ödeme yöntemleriyle ilgili tüketici davranışlarını değerlendirmeyi amaçlıyor.

Latin Amerikalılar kripto paralara karşı ilgili

Ankete göre,  Latin Amerika’da Latin tüketicilerin %54’ü bir yatırım olarak dijital varlıkların performansı konusunda iyimser. Bu arada Latinlerin üçte ikisi, günlük operasyonları için hem kripto hem de geleneksel ödeme yöntemlerini kullanıyor.

Latinler aynı zamanda kripto para birimleriyle ilişkili finansal ürünler tarafından aktif olarak yönlendirildi. %82’si “doğrudan mevcut finansal kurumlarından kripto para birimi ile ilgili işlevlere sahip olmak” istediklerini belirtti. Ayrıca, bölgedeki tüketicilerin çoğu, kripto ödemeleri ve yatırımları söz konusu olduğunda “güvenilir kuruluşlar” ile daha rahat hissettiğini söyledi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin