Bu rapor çok konuşulur: Luna Terra balinaları çöküş sırasında satış mı yaptı?

Bu rapor çok konuşulur: Luna Terra balinaları çöküş sırasında satış mı yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Luna Terra, çöküşünün üzerinden yaklaşık 1 ay geçti. Ancak varlıkla ilgili detaylar raporlara yansımaya devam ediyor. Varlığın büyük balinaları hakkında yayınlanan rapor ise ilginç bilgiler paylaştı. Rapora göre, birkaç büyük Luna Terra balinası pozisyonlarından çıkarken, bireysel sahipleri çöküşün başlarında birikim yapmaya devam etti. 

Terra’da büyük bir yatırımcısı olan Jump Capital, bir raporda blok zincirinin en büyük sahiplerinden bazılarının varlıklarını tam UST stabilcoinin Mayıs ayı başlarında ayrılmaya başlamasıyla tasfiye ettiğini söyledi.

Luna Terra balinaları ayrılırken, balıklar devreye girdi

Balinalar çöküş esnasında tek tek sistemden ayrıldı. Çöküşün geleceğini öngören bazı balina topluluğu büyük ölçüde çıkış yaptı. Buna karşılık, daha küçük cüzdanlar birikmeye devam etti. Jump, bir UST likidite havuzundaki bir dizi büyük para çekme ve takas işleminin depegging’i başlattığını kaydetti.

Ayrıca, UST’nin depe işlemine başladığı zaman bir geri çekilme telaşı gören Terra’nın Anchor Protokolü etrafında bir yığın çıkış da merkezlendi. Jump, raporda zincir üstü verilere atıfta bulundu.

ANC Protokolü, Terra çöküşünde önemli bir rol oynadı

Jump, zincir üstü analitik firması Nansen’in Anchor’dan çıkışları tetikleyen yedi ana cüzdanı tanımlayan yakın tarihli bir raporuna atıfta bulundu. Ancak bu yedi kişi çok daha geniş bir eğilimin parçasıydı.

Jump’ın “büyük” mevduat sahipleri olarak tanımladığı Anchor mevduatlarında 1 milyon doların üzerinde olan cüzdanlar, ilk depegging sırasında platformdaki varlıklarının %40’ından fazlasını kesti.

Buna karşılık, Anchor’da 10.000 dolardan daha az cüzdan tutan küçük mevduat sahipleri, bu dönemde platformdaki varlıklarını artırdı. Ancak genel likiditenin bir kısmını oluşturdukları göz önüne alındığında, bu talep LUNA ve UST fiyatlarını desteklemek için azınlıkta kaldı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin