Bu rapor altcoin rallisine mi işaret ediyor? Önemli bulgular var!
Bu rapor altcoin rallisine mi işaret ediyor? Önemli bulgular var!

Bu rapor altcoin rallisine mi işaret ediyor? Önemli bulgular var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kurumsal yatırımcılar altcoinler için Bitcoin’den kaçıyor, rapor ortaya çıkıyor. Bitcoin Kasım ayına 62.000 dolardan başladı ve ay ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesini 68.000 doların üzerine çıkarsa da ivme kaybetti ve şu anda 55.000 doların altında işlem görüyor.

Bu düşüş, kurumsal yatırımcıları bile korkutmuş gibi görünüyor ve profesyonel yönetim ürünlerinde tutulan Bitcoin’in yüzde 10’a yakın düştüğünü gösteren yeni bir rapor, Ethereum ve diğer altcoinler bir artış gördü. BTC ürünleri de ayda negatif bir getiri elde ederken Solana ve Litecoin kazanımlara öncülük etti.

CryptoCompare’in “Dijital Varlık Yönetimi İncelemesi” başlıklı raporu, kripto para birimlerindeki kurumsal yatırımcılara ve Kasım ayında neye yöneldiklerine baktı.

Genel olarak, dijital varlık yönetimi ürünleri, yönetilen varlıklarda (AUM) Kasım ayında 74,7 milyar dolardan 70 milyar dolara yüzde 5,5 düşüş yaşadı. Ortalama günlük hacimler de yüzde 13 düşerek ortalama 732 milyon dolara geriledi. Bu, Ocak ayında bu yılın rekor seviyesi olan 1,5 milyar dolarlık rekorun yüzde 50 altında kalıyor.

Altcoinler kazanç sağlıyor

Rakamlara yakından bakmak, Bitcoin’in Kasım ayında en büyük kaybeden olduğunu gösteriyor. Bitcoin AUM yüzde 9,5 düşerek 48,7 milyar dolara geriledi. Bu, Temmuz ayından bu yana görülen en yüksek aylık düşüş oldu.

Altcoinler, Bitcoin’den akan paranın lehtarlarıydı. Ethereum AUM yüzde 5,4 artarak 16,6 milyar dolara yükselirken, diğer kripto para birimleri yüzde 10,4 artışla 2,6 milyar dolara ulaştı. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), BTC pazar payının yüzde 78’ini 38,1 milyar dolarla kontrol ederek pazardaki baskın ürün olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, bu ay da yüzde 10,1 düştü. Ethereum ürünü 12,9 milyar dolarlık altcoine sahip ve bu ay yüzde 3,6 arttı.

ETC Group’un BTCE’si 1,5 milyar dolara, Purpose Bitcoin ETF’si 1,4 milyar dolara ve 3iQ CoinShares Bitcoin ETF’si 1,2 milyar dolara sahipti.

Rapora göre, ticaret hacmi de Kasım ayında bir darbe aldı. Grayscale Bitcoin Trust en büyük darbeyi aldı ve günlük hacimlerin yüzde 26 düşerek 289 milyon dolara gerilediğini gördü. Ayrıca, güven ürünü hacmindeki payının Ekim ayındaki yüzde 63’ten yüzde 51’e düştüğünü gördü.

Hacim ve AUM dışında, Bitcoin kârlılık açısından altcoinler tarafından büyük ölçüde geride kaldı. Grayscale yüzde -10,2, ETC Group yüzde -13 ve Valour’un BTCZERO ürünü yüzde -6,6 getiri elde etti.

Öte yandan Altcoin, Solana ve Litecoin’in başı çektiği bazı büyük getiriler gördü. 21Shares ASOL (Solana tabanlı bir ürün) yüzde 22, Grayscale’in LTCN (Litecoin tabanlı bir ürün) yüzde 14,9 geri döndü.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin