Bu ölçümler Bitcoin fiyatı için alarm veriyor
Bu ölçümler Bitcoin fiyatı için alarm veriyor

Bu ölçümler Bitcoin fiyatı için alarm veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain verileri, Bitcoin’in borsa girişlerinin artmakta olduğunu gösteriyor, bu da balinaların satışları artırabileceğinin bir işareti olabilir.

Balinalar satmaya devam ederken Bitcoin girişleri artıyor

CryptoQuant gönderisinin işaret ettiği gibi, blockchain verileri, borsalara BTC girişlerinin arttığını vurguluyor.

Bu metriğin değeri yükseldiğinde, daha fazla yatırımcının kripto paralarını borsalara gönderdiği anlamına gelir. Sahipler genellikle itibari paraya geçmek veya altcoin satın almak için BTC’lerini yatırırlar. Yani bu bir düşüş işareti olabilir.

Öte yandan, girişler değer kaybettiğinde, pek çok yatırımcının Bitcoin’lerini borsalara yatırmadığı anlamına gelir. Böyle bir eğilim, sahiplerinin şu anda satış yapmakla ilgilenmediği anlamına gelebilir.

Şimdi, son birkaç aydaki BTC girişlerinin değerindeki eğilimi gösteren bir grafik şu şekilde:

Bitcoin Inflows

Yukarıdaki grafiğin vurguladığı gibi, BTC girişleri son zamanlarda yükselişte. Aralık başındaki çöküşten önce, toplam girişler keskin bir artış gösterdi.

Çarpışmanın ardından, gösterge yeniden büyük ani yükselmeler gözlemlemeden önce kısa bir süre sakinleşti. Bu, pazarda satışların hala devam ediyor olabileceğini gösterebilir.

Yukarıdaki çizelgede ayrıca diğer iki gösterge için eğriler var, ilk on balina girişi ve toplam giriş yedi günlük ortalama. İkincisi, adından da anlaşılacağı gibi, normal metriğin yalnızca yedi günlük ortalama değeridir.

İlki, ilk on balina girişinin toplam girişe nasıl katkıda bulunduğunu gösteren bir ölçüm olsa da grafiği incelediğimizde, bu göstergenin de son zamanlarda ani bir yükseliş yaşadığı görülüyor.   Bu da balinaların satışlarını artırıyor olabileceğini göstergesi olabilir.

Böyle bir eğilim genellikle kripto para biriminin fiyatı için aşağı yönlü olmuştur. Ancak, her zaman böyle olmadı. Ancak son piyasa ortamı göz önüne alındığında, işaretler BTC’nin lehine olmayabilir.

BTC fiyatında son durum

Gün kapanışına doğru Bitcoin’in fiyatı son yedi gün içinde %15,74 düşüşle 47.750 dolar civarında dalgalanıyor. son 24 saat içerisinde ise yüzde 5’i aşan bir değer kaybı söz konusu. Geçen haftaki sert düşüşten bu yana ise Bitcoin çoğunlukla yatay hareket etti.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin