Bitcoin 20.000 doları neden bir türlü aşamıyor?
Bitcoin 20.000 doları neden bir türlü aşamıyor?

Bu metrik Bitcoin fiyatında çıldırtan seviyeleri işaretledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Glassnode, Net Gerçekleşmemiş Kar / Zarar isimli metriğin geçmişte dev Bitcoin fiyat artışlarını tetikleyen seviyelere geri döndüğünü belirtiyor.

Mevcut Bitcoin (BTC) boğa koşusu, bir metriğin ifadesine göre Bitcoin’i 590 bin dolar seviyelerine taşıyabilir.

Zincir içi analitik kaynağı Glassnode tarafından gösterilen bir metrik olan Net Gerçekleşmemiş Kar / Zarar (NUPL) endeksi, Bitcoin fiyatının tarihsel olarak yükselebileceği seviyeleri işaretledi.

Gerçekleşmemiş kar grafiği çıldırtan seviyesine ulaştı

En son boğa sinyali, 30 Kasım’da şirketin CTO’su Rafael Schultze-Kraft tarafından fark edildi ve sosyal medyaya yüklendi. O sıralarda, BTC / USD birkaç borsada tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yol alıyordu..

NUPL şu anda 0.62’de bulunuyor. Daha önce, bu seviyeye ulaşılması ancak Bitcoin yeni bir fiyat aralığına geldiğinde tersine dönen bir yükseliş trendi neticesinde söz konusu olmuştu.

2011’de, NUPL etkinliğinden sonra fiyat %3,000 oranında rekor bir artış gösterirken, 2013’ün başlarında %800 ve o yıl daha sonra %600 oranında artmıştı. Bitcoin’in bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı yıl olan 2017’de ise %1200 oranında kar elde edilmişti.

NUPL ne işe yarıyor?

NUPL, ağdaki kripto paraların oranını kar olmayanlara göre ölçer. Nötr bir sıfır değeri etrafında inşa edildiğinde, endeks ondan ne kadar uzaklaşırsa, ağ o kadar fazla kâr elde eder. Negatif okumalar da benzer şekilde çoğunluk kayıplarını ifade eder.

Bu sefer 0.8 veya daha yüksek bir okuma, Bitcoin için 133.000 ila 590.000 ABD Doları arasında herhangi bir yere doğru kapıyı açıyor.

PlanB: Bitcoin boğa piyasası üzerimizde

Bu arada Pazartesi günkü aksiyon, bu yılki performansın “saat gibi” olacağını uzun zamandır söyleyen kendinden emin bir analistin görüşlerini daha da güçlendirdi.

Stok akış modelinin sahibi PlanB, 1 Aralık’ta Mayıs ayındaki en son yarılanma olayından sonra her şeyin planladığı gibi gittiğini belirtiyor.

BTC / USD’nin şimdiye kadarki en yüksek aylık kapanışını gösteren Stok akış Çapraz Varlık (S2FX) grafiğinin en son sürümünü oluştun PlanB “Bitcoin tutkunu değerli dostlarım, boğa piyasası üzerimizde” ifadesini kullandı.

Schulze-Kraft gibi PlanB de son kazançların Bitcoin’in bir sonraki boğa aşamasının başlangıcını işaret ettiğine inanıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin