Bu kripto para, serbest düşüşe geçti! Yatırımcılar resmen kaçıyor

Bu kripto para, serbest düşüşe geçti! Yatırımcılar resmen kaçıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son piyasa satışlarından sert bir şekilde etkilenen kripto para Olympus DAO, geçen yazın en düşük seviyesi olan 163 dolara hızla yaklaşıyor. Bu sırada yatırımcılar, Olympus DAO’yu resmen terkediyor.

Olympus DAO serbest düşüşte

Merkezi olmayan rezerv para birimi protokolü, piyasa genelindeki yoğun satıştan fazlasıyla etkilendi. Kripto para geçen yıl Nisan ayında elde ettiği ATH’sinden %87’nin üzerinde düştü. Olympus DAO’nun aşağı yönlü gidişatı geçen hafta hızlandı ve değerinin %43,5’ini kaybetti. OHM tokeni son 24 saatte ise %24,9 düştü ve şu anda 183 dolardan işlem görüyor. Kripto paranın bu fiyat seviyesi, 2021’in Mayıs ayındaki piyasa çöküşü sırasında belirlenen tüm zamanların en düşük seviyesi 163 dolardan sadece %12 yüksek.

Olympus DAO, likidite çekmek için dairesel bir tokenomik yapı kullanan ilk kripto projesiydi. Olympus DAO’nun akıllı tokenomik mekanizması sayesinde, yatırımcılar varlıklarını bağlayarak ve OHM tokenini stake ederek büyük getiriler elde edebilirler. Bu sistem, piyasa yükselişteyken etkili olduğunu kanıtladı ve Wonderland Money gibi birçok fork projesine ilham verdi. Olympus DAO çılgınlığı 2021’in sonlarında çeşitli dijital varlıkların yeni zirvelere çıkmasıyla zirveye ulaştı. Blokchain projesi, Kasım ayına kadar 4 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmıştı.

Benzer projelerin kripto paraları da büyük değer kaybetti

Ancak, Mayıs çöküşü ve daha yakın tarihli fiyat hareketinin gösterdiği gibi, Olympus DAO, piyasa düştüğünde diğer projelerden daha fazla zarar görüyor. Olympus DAO’nun tasarımı, projeyi bir Ponzi dolandırıcılığına benzeten birçok kripto meraklısından eleştiri aldı.  Bu eleştiriler haksız değil çünkü Olympus ve bu tür diğer projeler, mevcut yatırımcılara yönelik teşvikleri desteklemek için yeni paraya ihtiyaç duyuyor.

Olympus DAO’ya benzer bir tokenomik yapı kullanan diğer erotik hikaye kripto paralar da büyük darbe aldı. Wonderland da benzer kayıplar yaşadı ve geçen hafta %34,6 düşüş yaşadı. Ethereum’da Olympus DAO fork’u Redacted Cartel, Aralık ayının ortasındaki lansmanından bu yana neredeyse üç katına çıkmasına rağmen şu an kan kaybediyor. Protokolün kripto parası BTRFLY, son düşüş sırasında yaklaşık %34 düştü, ancak daha sonra kısmen toparlanmayı başardı.

FED’in faiz kararı kripto piyasasını vurdu

Kripto piyasası, 2021’e zayıf bir biçimde veda ettikten sonra yeni yılın başında sert bir darbe aldı. Bitcoin Pazartesi günü kısa bir süre 40.000 doların altına düştü. Son 7 günde ise kripto kralı %10 değer kaybetti, ancak mevcut seviyelerde destek bulmuş gibi görünüyor. Ethereum, haftalık %17’lik bir düşüş görerek daha da kötüleşti. İkinci en büyük kripto varlığı, desteği 3.000 dolarda test ettikten sonra stabilize olmuş gibi görünüyor. En son düşüş, Federal Rezerv’in (FED) 5 Ocak’ta faiz oranlarını artıracağını açıklamasının ardından kripto ve hisse senetlerini sarstı.

Bununla birlikte, çoğu kripto varlığı Bitcoin ve Ethereum’un aşağı yönlü yörüngesini takip ederken, bazı istisnalar da var. Parçalanmış bir Katman 1 ağı olan NEAR Protocol, son 24 saat içinde %17 kazanç sağladı. Gizlilik odaklı Oasis Protokolü de aynı dönemde %16,5 artarak güç gösterdi. Bu varlıkların daha geniş pazardan farklı davranmaya devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin