Bu kripto para biriminin fiyatı yüzde 630 fırladı.
Bu kripto para biriminin fiyatı yüzde 630 fırladı.

Bu kripto para biriminin fiyatı birkaç saatte yüzde 630 fırladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz depolama ağı Filecoin nihayet çok beklenen FIL tokenini piyasaya sürdü. İşlem görmeye başladıktan birkaç saat sonra kripto para biriminin fiyatı %630 fırladı.

FIL fiyatı önce 208 dolara çıktı, sonra 65 dolara düştü

Bu yazının yazıldığı sırada FIL fiyatı oldukça değişken bir seyir izliyor. FIL piyasaya sürüldüğünde 28,61 dolardan giriş yapmıştı ve kısa süre içerisinde 208,95 dolara tırmanmayı başardı. Kripto para biriminin fiyatı daha sonra şu anki fiyatı 65,03 dolara geriledi.

Benzer şekilde piyasa değeri de yoğun bir şekilde dalgalandı. Piyasaya çıktığında 421 milyon dolar olan değer, 1,5 milyar dolara yükseldi ve sonrasında 1,06 milyar dolara düştü.

Filecoin nedir?

Filecoin, güvenilir uzun vadeli depolama çözümleri ve rekabetçi depolama fiyatlandırması sağlamak için tasarlanmış, merkezsiz bir dosya paylaşım ve depolama hizmeti. Kullanıcılar dosyaları Filecoin’de depolayabilir veya kullanıcı verilerini depolamak için ödeme alabiliyorlar. Veri depolama madenciliği yapanlar, platformun yerel tokeni olan FIL’i veriyor. FIL değişimleri blok zincirine kaydedilir ve kullanıcı verilerinin doğru bir şekilde saklandığını doğrulamak için kullanılıyor.

Filecoin’in depolama çözümü, geleneksel yedeklemeler kurmakla uğraşmak istemeyenlere ve devlet sansürünün yaygın olduğu yerlerde yaşayanlara fayda sağlayabilir.

Kripto para projesinin ICO’su üç sene önce gerçekleşmişti

Token lansmanı, Filecoin’in 205 milyon dolardan fazla satış yaptığı 2017’nin en büyük token tekliflerinden birini başlatmasından üç yıl sonra gerçekleşti. Ancak başlangıç süreci hayli sorunluydu. FIL’in ana ağ yolculuğunda gecikmeler ve ağustos ayında Protocol Labs’e karşı bir yatırımcı isyanı yaşandı.

Kripto para borsası Kraken, yatırımcıları yüksek oynaklık konusunda uyarırken varlığa destek verdiğini duyurdu:

Filecoin’in (FIL) 15 Ekim’den itibaren Kraken’da listeleneceğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu bir “ana ağ listesi” olacak, yani ticaret, Filecoin ana ağı canlı hale geldikten ve ağda transferler etkinleştirildikten sonra mümkün olan en kısa sürede başlayacak.

Mainnet listeleri son derece değişken olabilir ve bu da deneyimli yatırımcılar için harika bir fırsat sunabilir. Ancak acemi yatırımcıların daha dikkatli olması tavsiye edilir.

Kripto borsası Gemini de FIL’in ilk destekçileri arasında bulunuyor.

Bu arada Binance TR birbirinden güzel kampanyalarla faaliyetlerine başladı. Detaylar buradaki yazımızda.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin