Analist Bitcoin fiyatı için sıradaki durağı açıkladı: 14 bin dolar yolda olabilir!
Analist Bitcoin fiyatı için sıradaki durağı açıkladı: 14 bin dolar yolda olabilir!

Bu kez BTC’lerini tutanlar hareketlendi: Bitcoin fiyatını etkileyebilirler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir süredir Bitcoin ve kripto para birimi alanını takip ediyorsanız muhtemelen “HODL” veya “HODL’lamak” terimlerini biliyorsunuzdur. “Hold” (tutmak) kelimesinin yanlış yazılmasıyla ortaya çıkan terim, kripto para yatırımcıları tarafından bir çeşit yatırım alışkanlığı için kullanılan sektörel bir şakadır.

Bitcoin tutanların sayısı hızla artıyor

Ortaya çıkan son veriler uzun vadeli yatırımcıların (yani Bitcoin tutanların) şu sıralar hızlı bir şekilde Bitcoin satın aldığını gösteriyor. Halving öncesinde bu veriler uzun vadeli yükseliş için çok büyük bir işaret ortaya koyuyor.

Kripto analitik firması Glassnode, uzun vadeli yatırımcıların genel duygularını ve akışlarını izleyen bir metrik olan “Bitcoin Hodler Net Pozisyon Değişikliği”nin mart ayının sonundan beri her gün büyümekte olduğunu ve yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koydu.

Coinbase, mart ayındaki büyük çöküşten sonra yatırımcıların yoğun satış sürecinde geri çekilmediğini bildirdi. Perakende müşterilerin son 12 ayda sattıklarından %69 daha fazla Bitcoin satın aldığı belirlendi. Aynı raporda şirketin nakit ve kripto para yatırma işlemlerini aynı günde beş kat arttırdığı açıklandı.

İşlerin kurumsal tarafında ise Fidelity Dijital Varlıkları sözcüsü, BTC çöküşüne rağmen büyüdüklerini doğruladı:

Ticaret perspektifinden bakıldığında, her ay yeni müşteriler kazanmaya devam ediyoruz ve önemli ölçüde büyüme görüyoruz. Son haftalarda işimizde daha fazla ivme kazandık.

Halving öncesinde yükselişi işaret eden veriler açığa çıkmayı sürdürüyor

Küresel bir pandemide bile Bitcoin’e artan talep son derece kritik bir zamanda ortaya çıktı: 20 gün içinde, kripto para birimi halving geçirecek ve her 10 dakikada bir blok başına verilen token sayısı yarıya düşecek.

Halving’in Bitcoin fiyatı üzerindeki etkileri oldukça tartışmalı ancak ağ mühendisi Melik Manukyan’ın arz-talep dinamik analizine göre, bu etkinliğin Bitcoin üzerinde uzun vadeli olumlu bir etkisi olmalı. Manukyan halving’in doğal olarak yükselen bir fiyat eğrisi oluşturması gerektiği fikrini taşıyor.

https://twitter.com/melikmanukyan/status/1210686157677154305

newsbtc

Ünlü yatırımcılardan halving öncesi için dikkat çeken Bitcoin tahminleri


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin