Bu ilginç veri Bitcoin’de yaşanan son artışa ışık tutuyor – yeni ralli kapıda mı?
Bu ilginç veri Bitcoin’de yaşanan son artışa ışık tutuyor – yeni ralli kapıda mı?

Bu ilginç veri Bitcoin’de yaşanan son artışa ışık tutuyor – yeni ralli kapıda mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto topluluğu, Square’in rezerv varlık olarak tutmak için Bitcoin satın alma kararıyla ilgili haberler çıktıktan sonra neşe içinde.

Bu karar, MicroStrategy’nin daha büyük ölçekte de olsa benzer bir seçim yapmasından sadece aylar sonra geldi.

Dolar benzeri görülmemiş enflasyon görmeye devam ettikçe bu eğilim güçlenirse, BTC için bir katalizör olabilir.

Bu hamlenin önemi küçümsenmemeli. Ancak veriler Square’in yalnızca “buzdağının görünen kısmı” olabileceğini gösteriyor.

Zincir içi veriler, sayısız diğer büyük, habersiz yatırımcıların (ve muhtemelen şirketlerin) şu anda tam Bitcoin biriktirme modunda olduğunu gösteriyor.

Bitcoin, fiyatı 11 bin dolar aşıp temel direnci kırarken şu anda bazı önemli güç işaretleri gösteriyor.

Buradaki satış baskısının oldukça yoğun olduğunu ve boğaların momentumlarını koruyamaması durumunda bir dezavantaja yol açabileceğini belirtmek de gerekiyor.

Bununla birlikte şimdiki hareket sıradan bir ralli değil. Çünkü BTC’nin fiyatı, kripto para biriminin şirketler tarafından yedek varlık olarak benimsenmeye devam edeceği umuduyla yükseliyor.

Saygın bir zincir içi analist, MicroStrategy ve Square’in sadece “buzdağının görünen yüzü” olduğuna dikkat çekiyor ve diğer büyük yatırımcıların BTC’yi hızlı bir şekilde topladığını gösteren zincir üzerindeki verilere işaret ediyor.

Kurumsal benimseme trendi Bitcoin fiyatını artırıyor

Yazım sırasında, Bitcoin 11 bin 400 dolar seviyesinde işlem görüyor ve sadece birkaç gün önce belirlenen 10 bin 600 dolarlık son düşük seviyelerden kayda değer bir yükselişe işaret ediyor.

CFTC’nin BitMEX kurucularının peşine düşmesiyle ilgili haberlerin gündeme gelmesinden sonra kripto para birimi ivme kazanmaya çalışırken BTC, son zamanlarda konsolide oluyor.

Dünkü Square haberleri ise eğilimi yeniden boğaların lehine çevirdi.

Veriler kurumsal trende işaret ediyor

Tanınmış zincir içi analist Willy Woo, yakın zamanda attığı bir tweet’te Square ve MicroStrategy’nin şu anda Bitcoin biriktiren tek şirket olmadığını açıkladı.

Borsalarda mevcut spot BTC’nin büyük ölçüde azaldığına işaret ederek, yukarıda bahsedilen iki şirketin toplu alımının, geç görülen toplam arz azalmasının yalnızca küçük bir bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Başka bir halka açık şirket daha benzer bir açıklama yaparsa, bu resmi olarak bir trend olarak kabul edilecek ve ciddi büyüme için bir katalizör haline gelecek.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin