Bu iki altcoin'de hacim fırlardı! İşte detaylar
Bu iki altcoin'de hacim fırlardı! İşte detaylar

Bu iki altcoin’de hacim fırladı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana (SOL) ve Terra (LUNA), her iki altcoin’in piyasa değerine göre en büyük kripto para birimlerinin ilk 10 sıralamasına girmesiyle, geçen yıla göre benimsenmeleri de önemli bir artış kaydetti. Elde edilen veriler ışığında popüler altcoin’lerden biri olan LUNA şu anda 33,7 milyar dolarlık piyasa değeriyle yedinci en büyük kripto varlık olarak sıralanırken, SOL 25,9 milyar dolarlık piyasa değeriyle sekizinci sırada yer alıyor.

https://twitter.com/santimentfeed/status/1503190451746082818

Her iki kripto para da geçtiğimiz yıl artan bir ilgi kaydetti. Bu durum ticaret hacminde bir artışa neden oldu. Santiment ise bu iki altcoinle ilgili şunları söyledi.

“Geçen yıl ticaret ilgisinde büyük değişiklikler gördü. $LUNA ve $SOL’un çok yüksek hacimli ilk 10 piyasa değeri varlığına girdiği iyi bir şekilde belgelendi.”

Bununla birlikte, ikilinin önemli büyümesi, bu dönemde ticaret hacminin düştüğünü gören, piyasa değerine göre dünyanın en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’a kıyasla daha yüksek.

Santiment Feed’deki verilere daha yakından incelendiği zaman Bitcoin’in geçen yıl 33 milyar doların üzerinde bir ortalama işlem hacmi kaydettiği, Ethereum’un ise ortalama işlem hacmi olarak 21 milyar doların üzerinde olduğu görülüyor.

Son birkaç gün içinde, her iki kripto varlığının ticaret hacimleri de düştü. BTC belirli günlerde 19 milyar doları yönetirken, Ethereum birkaç günde 10 milyar dolar gibi bir değer kaybı yaşadı. Aynı şey geçtiğimiz yıl ticaret hacimleri milyonlardan milyarlara yükselen Terra ve Solana için söylenemez.

Yatırımcılar Solana ve Terra’ya yöneliyor

Kripto para yatırımcılarının ilgisinin, piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’un hakimiyetinden yavaş yavaş kaydığını belirtmek yanlış olmaz. Her iki kripto para 2017’den bu yana hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların portföylerine hakim oldu.

Diğer taraftan altcoin LUNA, Terra tabanlı borsada işlem gören fonların (ETF’ler) piyasaya sürülmesinden sonra bu yıl muazzam bir artış gösterdi. Blockchain ayrıca merkezi olmayan finans (DeFi), değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ve Web3’te kullanılmaya devam ettiği için Ethereum’a yakın bir rakip olarak kabul ediliyor.

Benzer şekilde diğer popüler altcoin Solana da büyük bir Ethereum rakibi olarak kabul ediliyor. Ağ, DeFi, NFT ve Web 3’te, özelliklerinin bir parçası olarak düşük maliyetli işlemler ve rakipsiz hız ekleyerek çözümler sunarken, geliştiriciler blockchaini Web 3 oyunları için uygun bir merkez olarak görüyor.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin