Bu iddia kripto para dünyasında çok tartışılacak – işte ayrıntılar
Bu iddia kripto para dünyasında çok tartışılacak – işte ayrıntılar

Bu iddia kripto para dünyasında çok tartışılacak – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto borsası Bitfinex, stablecoin ihraççısı Tether’den 750 milyon dolarlık bir krediyi tamamen geri ödediğini söyledi. Yine de bu durum, yasal sorunlarını ortadan kaldırmıyor.

Tether ile ödeme

Hacim bazında en büyük beşinci kripto para borsası olan Bitfinex’in 750 milyon dolarlık kredi bakiyesinin geri kalanını stablecoin ihraççısı Tether’e geri ödediği bildirildi.

Borsa bugün yaptığı açıklamada, önceki iki yılın her birinde 100 milyon dolar geri ödedikten sonra Ocak ayında Tether’e 550 milyon dolar ödediğini söyledi.

Tether ile kilit liderliği paylaşan Bitfinex, ödeme işlemcisi Crypto Capital’den 850 milyon doları aldığını iddia ettikten sonra 2018’de kredi limitini kaldırdı. New York Başsavcı (NYAG) ofisi, 2018’den beri Bitfinex’in bu zararı kapatmak için kendisine borç verdiği şüphesiyle krediyi araştırıyor. Crypto Capital’in kendisi kara para aklamakla suçlanıyor.

NYAG’ın Nisan 2019’da açıkladığı gibi:

“Boşluğu doldurmak için, Bitfinex ve Tether yöneticileri bir dizi çelişkili kurumsal işlem gerçekleştirdi; bu sayede Bitfinex, yatırımcılara Tether’in yıllarca sürekli olarak 1’e 1 oranda tether kripto para birimini dolar karşılığında tam olarak desteklediğini söyledi.”

Makul şartlarda borç

Bitfinex genel danışmanı Stuart Hoegner’in The Block’a söylediği gibi, borsanın “kısa vadeli nakit ihtiyacı vardı ve Tether ticari olarak makul şartlarda borç vermeye hazırdı.”

New York Başsavcısı’nın argümanı, Tether rezervlerini bu şekilde kullanmanın dolandırıcılık teşkil edeceğidir. Soruşturmanın başlarında, Tether Mart 2019’da tamamen gerçek ABD doları değil, aynı zamanda “nakit benzerleri” ve bazen “diğer varlıklar ve alacaklar” tarafından da desteklendiğini kabul etti.

Aynı zamanda Digital Currency Global Initiative’in Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Willamette Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörü Rohan Gray, Decrypt’e Bitfinex’in geri ödediğine güvenmek için bir neden olmadığını söyleyerek eski kripto atasözü olan “güvenmeyin, doğrulayin” vurgusu yapmıştı.

Gray, “Bununla birlikte, geri ödeme iddia edildiği gibi gerçekleşmiş olsa bile, neyin meydana geldiğine dair ‘her şeyin yolunda gittiğine dair’ bir görüşü benimsemek ciddi bir hata olur. Tether’in varlıklarının tam olarak desteklenmediği yönündeki temel endişe devam ediyor ve Bitfinex ve Deltec ile şeffaf olmayan ilişkileri etik ve yasal olarak sorunlu olmaya devam ediyor” vurgusu yapıyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin