featured

Bu iddia çok konuşulur: FED, mart ayında faiz artışı yapmayacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FED Başkanı Jerome Powell, bir önceki haftada faiz artışında şahin bir bakış sergilemişti. Enflasyona bağlı olarak faizin 50 baz puan gelebileceğini vurgulamıştı. Ardından ABD Başkanı Joe Biden, Amerika Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu ve müdahale etmeyeceklerini açıklamıştı.

Açıklamalar peş peşe gelirken haftanın son iş günü, Amerika’daki bankalar iflas patlağı verdi. Bu durumun yaşanması büyük bir krize yol açmıştı. Yeniden konuşmak zorunda kalan Biden, ortamı biraz yumuşatmak istedi. Buna ek olarak enflasyonun düşük gelme olasılığıyla beraber işler biraz daha değişti.

FED’in faiz kararı sadece Amerika’yı değil tüm dünyayı etkiliyor. Bu yüzden farklı ülkelerden de yorumlar görebiliyoruz. Son olarak İngiltere merkezli banka Barclays, faiz ile ilgili artışın olmayacağını iddia etti.

FED’in faiz artışı bir oyun muydu?

Powell, iki gün üst üste konuştuktan sonra piyasalarda şahin görünüm ve 50 baz puanlık artış kesinleşmiş gözüyle bakıldı. Ancak gündem o kadar çabuk değişti ki faiz artışındaki hız ivmesini kaybedebileceği görüşü yeniden görüldü.

İngiltere merkezli banka, pazartesi günü 21-22 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacak FOMC toplantısı için bir önceki ABD Fed faiz artırım kararında büyük bir değişiklik yaptı. Tahminini 50 baz puanlık artışa yükseltmekten, banka, ABD bankacılık sektöründe devam eden kargaşaya zam yapılmaması senaryosu için ağırlık vermiş görünüyor. 

Barclays, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın başarısızlığı göz önüne alındığında ABD Merkez Bankası’nın risk yönetimine ağırlık vermeyi düşünebileceğini belirtti. 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin