Bu hamle gelirse Bitcoin için büyük fiyat düzeltmesi gerçekleşebilir! Stratejistler uyarıyor
Bu hamle gelirse Bitcoin için büyük fiyat düzeltmesi gerçekleşebilir! Stratejistler uyarıyor

Bu hamle gelirse Bitcoin için büyük fiyat düzeltmesi gerçekleşebilir! Stratejistler uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan Chase stratejistlerine göre Grayscale’in Bitcoin Trust’ına (GBTC) akış önemli ölçüde yavaşlarsa bir Bitcoin fiyat düzeltmesi gerçekleşebilir.

Grayscale Bitcoin Trust ürünü fiyat üzerinde etkili olabilir

Bloomberg’e göre, stratejistler geçen hafta, GBTC’nin yönetim altındaki varlıklarının Aralık 2019’un başında 2 milyar dolardan 1,1 milyar doların üzerine çıktığını ve BTC’nin fiyatı 24.000 doların üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldiğini yazdı.

Analistler, şu anda ayda yaklaşık 1 milyar dolar olan fona girişlerin önemli ölçüde düşmesi durumunda, fiyatı geçen yılın ikinci yarısında görülene benzer bir düzeltmeyle karşılaşabileceğini söyledi.

Analistler Bitcoin’i “aşırı alım” altında olarak tanımlayarak GBTC’ye akışların “momentum trader’ları tarafından sürekli negatif fiyat dinamikleri oluşturmak için gevşemesine izin vermeyecek kadar büyük” olduğunu belirttiler. Geçen yıl, Bitcoin fiyatı yıl sonunda 13.000 doların üstünden 7.000 doların biraz üstüne düşmüştü.

Spekülasyonlar piyasayı ele mi geçirdi?

Bazıları kurumsal yatırımcı talebinin doların zayıflığına ve potansiyel para biriminin değer kaybetmesine ve enflasyona karşı bir koruma olarak görüldüğü için kripto para biriminin fiyatını yükseltmeye devam edeceğine inanırken, diğerleri spekülasyonun piyasayı ele geçirdiğini söylüyor.

MicroStrategy ve Square de dahil olmak üzere halka açık birkaç şirket, milyonlarca BTC satın aldı. 169 yıldır faaliyet gösteren Massachusetts Mutual Life Insurance, genel yatırım fonu için 100 milyon dolar değerinde BTC satın aldığını açıklarken, Ruffer Investment, 744 milyon dolarlık BTC yatırımına sahip olduğunu iddia etti.

Bu hafta Tesla’nın CEO’su Elon Musk, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’a Bitcoin satın almak için büyük işlemlerin mümkün olup olmadığını sordu. Söz konusu konuşma Saylor’un Musk’a firmasının MicroStrategy’nin ana hazine rezerv varlığı olarak kullanılmak üzere “1,3 milyar dolardan fazla BTC satın aldığını” söylemesinden hemen sonra gerçekleşti.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin