Bu haftanın en çok kaybedeni kripto para piyasası
Bu haftanın en çok kaybedeni kripto para piyasası

Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin‘deki düşüş domino etkisi yapıp en önemli altkoinleri peşinden götürdü. Bu haftanın kazananı sadece 1 tane altkoin oldu. En değerli kripto para birimi olan Bitcoin (BTC)’de haftalık %9,5 oranında değer kaybı yaşadı. Bitcoin, 18 Mayıs’tan bu yana ilk kez 8.000 doların altına indi ve 26 Mayıs’ta CoinMarketCap verilerine göre en düşük 7.272 dolar seviyesini gördü. Yazım sırasında Bitcoin,  7.338 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bu haftanın kazanı TRON

Ethereum (ETH) ve Bitcoin Cash (BCH) gibi diğer önemli kripto paralar ise haftalık olarak %14 değer kaybetti. Bu arada EOS, %6 düştü ve Ripple (XRP), aynı dönemde %8,5 oranında  değer kaybına uğradı. Bu hafta en iyi 25 kripto para içerisinde değer kaybetmeyen ve azda olsa yükselen tek altkoin TRON oldu.

Kripto para piyasaları önümüzdeki hafta da kan kaybedeceğe benziyor. Çünkü  Bitcoin’in 7.000 dolar destek seviyesini kırıp 6.000 dolar seviyelerine gelebileceği konuşuluyor. Ethereum’un Bitcoin karşısında değer kazanması Bitcoin’e olan güveni azalttı. Ama Ethereum kadar güçlü olmayan altkoinler Bitcoin düşüşü devam ettiği takdirde daha fazla kayıp verecek.

Bu haftanın en çok kaybedeni kripto para piyasasının kendisi

Asıl düşüş CoinMarketCap verilerine genel olarak bakıldığında daha net gözüküyor. Kripto para piyasası değeri, 24 Mayıs’ta en düşük seviyelere gelerek 322,5 milyar dolara kadar düştü. Yazım sırasında ise toplam piyasa değeri haftalık %14 düşüşle 336 milyar dolar seviyesinde.

TRON (TRX)

Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları
Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları
  • Haftalık performans: %1,83’lük değer artışı
  • Tüm zamanların en yüksek seviyesi: 0,3 dolar
  • 18 Mayıs’taki kapanış fiyatı: 0,06 dolar
  • Yazım sırasında fiyatı: 0,07 dolar
  • Pazar büyüklüğü olarak sıralaması: 9. sıra

Kripto para piyasadan birçok yatırımcı yatırımını çektiği haftada TRON fiyatı azda olsa yükseldi. Bunun en büyük sebebi, TRON ana ağının 31 Mayıs’ta faaliyete geçerek bağımsızlığını kazanacak olması sebebiyle yatırımcıların ilgisini çekmesi. TRON’a değer kazandıran bir diğer faktörse bu hafta yapılan vSport ile TRON ortaklık anlaşması. TRON, FIFA Dünya Kupası için proje geliştirecek. Buna rağmen teknik analizlere göre TRON önümüzde ki haftanın en çok düşüş yaşayan kripto paralarından biri olabilir.

Haftanın en çok kaybedenleri

ICON (ICX)

Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları
Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları
  • Haftalık performans: %25,89’luk değer kaybı
  • Tüm zamanların en yüksek seviyesi: 12,04 dolar
  • 18 Mayıs’taki kapanış fiyatı: 3,63 dolar
  • Yazım sırasında fiyatı: 2,55 dolar
  • Pazar büyüklüğü olarak sıralaması: 23. sıra

Nisan ayının sonunda görülen boğa çıkışını devam ettiremeyen ICON (ICX), çok fazla değer kaybetti. Güney Koreli geliştiriciler tarafından oluşturulan Blockchain projesi, bu ayın başlarında Japonya’nın en büyük mesajlaşma uygulaması LINE ile anlaşma imzaladı. Buna rağmen, ICON son yedi gün içinde yüzde 25,89’luk bir düşüş yaşadı. Teknik grafikler bu düşüşün devam edeceğini gösteriyor.

Bytecoin (BCN)

Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları
Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları
  • Haftalık performans: %25’lik değer kaybı
  • Tüm zamanların en yüksek seviyesi: 0,03 dolar
  • 18 Mayıs’taki kapanış fiyatı: 0,009 dolar
  • Yazım sırasında fiyatı: 0,006 dolar
  • Pazar büyüklüğü olarak sıralaması: 20. sıra

18 Nisan’da hızlı bir boğa koşusuna başlayan Bytecoin (BCN), 24 Mayıs’ta 0,006 dolara düştü. BCN, 8 Mayıs’tan beri görülen en düşük seviyeye ulaştı. Bytecoin, Mayıs ayının başlarında Binance’de işlem görmeye başladı ve %166’lık bir değer artışı yaşadı.

Zcash (ZEC)

Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları
Bu haftanın kazanan ve kaybeden kripto paraları
  • Haftalık performans: %20,34’lük değer kaybı
  • Tüm zamanların en yüksek seviyesi: 953,34 dolar
  • 18 Mayıs’taki kapanış fiyatı: 358,81 dolar
  • Yazım sırasında fiyatı: 263,91 dolar
  • Pazar büyüklüğü olarak sıralaması: 22. sıra

Zcash (ZEC)’in bu hafta düşüş yaşamasının temel sebebi, muhtemelen bir önceki haftada yüzde 50’lik artışın ardından gelen kâr satışları. CoinMarketCap verilerine göre ZEC’in, toplam işlem hacminin bir haftada %63 oranında azaldığını açıklandı. Bu rakam, yüzde 20’lik düşüşün makul bir sebebi olarak görünüyor. Teknik analizlere göre ZEC fiyatlarına kısa vadede ayı trendi hakim olabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin