Haftanın kripto haberleri: Yoğun geçen haftanın özeti…

Bu hafta kripto piyasasında neler yaşandı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birçok kripto şirketi çöken imparatorluğa maruz kaldı. Son iki haftadır FTX depreminin gölgesinde piyasa hareketlenmeye çalışıyor. İşte bu hafta kripto piyasasında akılda kalanlar…

FTX felaket hikayesinin ikinci haftasında, kripto yatırımcıları işlerin düzelmeden önce daha da kötüye gitmesini bekliyor gibi. Ancak, iki pazar lideri Bitcoin ve Ethereum artık serbest düşüşte görünmüyor.

FTX gelişmeleri hafta sonunda da durmuyor

Başarısız kripto para borsası FTX’in üç üst düzey yöneticisinin görevden alındığı bildirildi. Bunların arasında, şu anda ABD mahkeme sisteminde iflas sürecinde olan, endüstrinin en büyük ticaret platformlarından birinin kurucularından biri var.

Şirket, çöküşünden bu yana ABD, Bahamalar, Japonya ve Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumlar tarafından yapılan çok sayıda soruşturmanın hedefi haline geldi. Kıbrıs’tan Avustralya’ya kadar birçok ülkede finans otoriteleri lisanslarını askıya alıyor.

ABD TÜFE rakamları iyi geldi

ABD Çalışma Bakanlığı’nın son ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) raporundan alınan taze verilerin, gıda ve enerji dışındaki malların maliyetinde bir düşüş olduğunu göstermesinin ardından salı günü her ikisi de toparlandı. Birçoğu bunu ABD enflasyonunun nihayet sakinleşebileceğinin bir işareti olarak ald. Bu da Federal Rezerv’i sıkılaştırılmış maliye politikalarını gevşetmesi için biraz cesaretlendirebilir. Hisse senetleri de haberlerle toparlandı.

Altcoin piyasasında yaşananlar

Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve popüler meme coin’lerin en değerlileri Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) dahil olmak üzere birçok önde gelen kripto para birimi bu hafta %5 ile %10 değer kaybetti.

Piyasa değerine göre ilk yirmi kripto para birimi arasında en çok kaybeden, %17 düşüşle 13,31 dolara düşen Solana (SOL) oldu. FTX, Solana’nın ilk destekçilerinden biriydi ve tüm Solana ekosistemi patlamadan etkilendi.

Solana ağının Sam Bankman-Fried’in çökmüş milyarlarca dolarlık kripto imparatorluğuyla olan bağlarının tamamı, sektördeki diğer birçok önde gelen şirketin FTX’e maruz kaldığına dair beyanlarıyla birlikte bu hafta gün ışığına çıktı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin